Industrija

“ZiJin” u RTB Bor uložio 650 miliona dolara

Kineska kompanija “ZiJin” je Rudarsko-topioničarski basen Bor preuzela krajem 2018. godine, a od tada je uloženo približno 650 miliona dolara.

Ta sredstva su uložena u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje proizvodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, saopštila je kompanija “ZiJin”, a prenosi Politika.

Kako je navedeno, sa više od 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova porodice ZiJin do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih.

„Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto, na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

„Kao jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, kompanija je prepoznata i kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću”, zaključuje se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!