Omladinsko preduzetništvo

Želite da Vaše poslovanje bude produktivnije? Ova 4 alata Vam mogu pomoći u tome

Da li osećate da ste preplavljeni svim zadacima koje obavljate prilikom vođenja svog biznisa? Automatizacijom možete skinuti deo zadataka sa liste obaveza, kako biste neophodne obaveze završavali što efikasnije i lakše.

SaaS rešenja Vam stoje na raspolaganju i vaše poslovanje mogu učiniti produktivnijim:

Radite na optimizaciji brzine konverzije: GrooveJar.

Verovatno već ostvarujete određenu količinu saobraćaja ka vašrem websajtu, ali problem može nastati ukoliko se većina tog saobraćaja ne konvertuje. GrooveJar pokazuje podatak da većina web stranica ima stopu konverzije manju od 3 procenta, što znači da se 97 odsto vašeg saobraćaja troši uzalud. Ali, šta ako možete smanjiti tu stopu i pretvoriti je na 4, 5 ili 6 odsto konvertovanog saobraćaja?

GrooveJar je alat koji vam pomaže da optimizujete stopu konverzije. On nudi nekoliko alata koji mogu pomoći pri prikupljanju e-pošte, istaći promocije i utvrditi zašto vaši kupci napuštaju vašu web stranicu, bez ostvarene kupovine proizvoda koji predstavljate i oglašavate.

Lako je razmišljati o optimizaciji konverzije kao praktičnom procesu. Optimizacija obično podrazumeva pokretanje bezbrojnih A/B split testova i eksperimentisanje sa širokim spektrom varijabli, kao što su fontovi, boje, slike, poziv na akciju i još mnogo toga. Sa GrooveJarom, možete pregledati feedback vaših čitalaca, sakupiti više e-mail adresa i pokrenuti prodaju uz pomoć autopilota, što vam daje više vremena da se fokusirate na druga područja poslovanja.

A / B testovi su dragoceni alat i jednostavan način da rasteretite svoje obaveze, vreme i resurse dok testirate šta ne funkcioniše i šta je potrebno za veću konverziju.

2. Delite beleške i dokumente uz pomoć Evernote-a.

Evernote je digitalni ormarić za fajlove. Za razliku od komplikacija u traženju i pregledanju papirologije, Evernote vam omogućava pretragu dokumenata za svega nekoliko sekundi. Uz pomoć ovog programa, fajlove možete podeliti sa članovima tima i saradnicima i držati linije komunikacije otvorene. Napomene se mogu gledati na bilo kom uređaju sa bilo kog mesta kojeima pristup internetu.

Svaka beleška u Evernote-u takođe može biti označena određenim ključnim rečima, tako da ih nećete izgubiti. Neki korisnici više vole da dodaju akronime unutar naslova svojih beleški, da ih kategorizuju. Nema ispravnog ili pogrešnog načina - samo metode koje odgovaraju vašem specifičnom stilu.

U okviru Evernote-a možete lako dodati veze, tabele, priloge, kontrolne liste, audio snimke, rukopise i druge medije u svoje beleške, što je čini pogodnim načinom skladištenja i deljenja različitih vrsta podataka.

Ako se i dalje oslanjate na ručno napisane liste obaveza, bele table, poruke na lepljivim papirićima i druge fizičke ili papirne alate za produktivnost i saradnju, razmislite o prebacivanju fizičkih dokumenata na Cloud radi bržeg i lakšeg pristupa - pogotovo ako radite sa stranim saradnicima ili  klijentima.

3. Pratite radne kapacitete članova vašeg tima: ToDoist.

Upravljanje projektom može biti nevolja, posebno ako su nedeljni sastanci i dalje način širenja informacija i prenošenje zadataka. U tim situacijama, uvek neka sitnica prođe neopaženo, važna informacija se zagubi u komunikaciji, iako svi članovi vašeg tima imaju najbolje namere.

To znači da vam je potreban alat kao što je ToDoist. Ako ste već koristili sisteme za upravljanje projektima i nisu vam pomogli, ne brinite. ToDoist interfejs je brz, čist i jednostavan za korišćenje, što znači da nevezano da li se vaš tim sastoji od jedne ili više osoba, nećete morati da provedete sate vežbajući korišćenje ovog programa, pre nego što uvidite rezultate.

Sa ToDoistom ćete moći da vidite ko tačno radi šta na kom projektu i da li ta osoba ima sposobnost da se nosi sa više obaveza. Ovaj alat podrazumeva potpunu transparentnost u vidu toga gde se odvija projekat i ko je zadužen za njegovo izvršenje.

Ručno rukovođenje projektima predstavlja opterećenje za vas i vaše menadžere, jer ste prinuđeni da  pratite više zadataka dodeljenih višestrukim zaposlenima i da pratite njihova ažuriranja. Nedeljni sastanci mogu biti gubljenje vremena i često mogu ubiti produktivnost. Probajte drugačiji pristup i prepustite projektno upravljanje virtuelnom autopilotu, kako biste se oslobodili te obaveze.

4. Pratite status zadataka uz pomoć Trello-a.

Trello koristi sistem produktivnosti "Kanban" kako bi pomogao u praćenju napretka projekta. Tradicionalno, ovaj sistem stavlja lepljive poruke/napomene sa opisima projekta na belu tablu i menja status ih "in progress" do "done", nakon što korisnik završi zadatak. Trello radi istu stvar, samo digitalno. Ono što je posebno korisno u tome je što možete da podesite stvari koliko god želite, na osnovu tipova projekata na kojima radite.

Mnogi biznisi koriste Trello za upravljanje sadržajem. Primera radi, menadžer će kreirati marker "ideja", "prvi nacrt", "drugi nacrt", "izmeniti" i "objaviti" kako bi pratio status projekta u toku od početka do kraja. Trello pomaže u tome da se na vaš blog objavljuju samo najbolji sadržaji.

Mnogi preduzetnici pate od " sindroma superheroja". Na sebe preuzimaju previše zadataka, žele da održavaju kontrolu nad svime i imaju problema sa delegiranjem jer žele kontrolu nad svakim korakom. I to je legitiman stav. Na kraju krajeva, kompanija je vaša beba i želite da budete sigurni da je posao odrađen maksimalno. Nažalost, to može dovesti do vašeg sagorevanja i može zbuniti članove vašeg tima u vezi sa njihovom ulogom u celokupnom procesu poslovanja. Zbog toga, ovo nije dobar način da vašu kompaniju dovedete na sledeći nivo.

Ako ste ozbiljni o povećanju produktivnosti u vašem poslu, počnite da gradite poverenje sa svojim članovima tima. Investirajte u tehnologiju koja vam može pomoći da automatizujete, organizujete, upravljate i kreirate vidljivost za vaše korisnike. Izbegavajte preuzimanje odgovornosti za sve i potrebu za mikromenadžmentom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!