Trgovina

Zbog “Amazona” bez posla ostaje 175.000 ljudi

Zbog povećanja kupovine preko interneta i razvoja kompanija, poput “Amazona”, u Velikoj Britaniji bi oko 175.000 radnika moglo bi da ostane bez posla i da se zatvori oko 23.000 prodavnica.

Kako se navodi u godišnjem izveštaju savetnika za nekretnine Altus grupe, ova kriza bi pored poznatih robnih kuća, mogla da zahvati i male nezavisne trgovine, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, brojke ukazuju da će ova godina biti još gora od 2018. godine, kada je zatvoreno skoro 20.000 trgovina i ugašeno oko 150.000 radnih mesta.

Autori izveštaja predviđaju da će se zbog "seizmičkog pomaka" u kupovnim navikama u Britaniji, ukupna vrednost imovine u maloprodaji ove godine smanjiti za 15,9 odsto, prenosi Tanjug.

Da je 2018. godina bila loša za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast "House of Fraser", "Evans Cycles", "Maplyn" i "Poundworld"-a, dok zatvaranje dela svojih radnji za ovu godinu najavljuje i "Marks & Spencer".

Izveštaj Altus grupe pokazao je da 62 odsto velikih vlasnika i investitora u Velikoj Britaniji smatra da su “Amazon” i drugi online igrači poremetili tržište nekretnina, a najavljuje se i da će 2019. godina biti teška za britanske trgovce.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!