Finansijske usluge

Završeno pripajanje “Eurobank” i “Direktne banke”

“Eurobank” je uspešno sprovela proces pravnog pripajanja “Direktne Banke” i od sad posluje pod novim imenom – Eurobank Direktna a.d.

Kako je saopšteno, ona sada posluje sa ukupnom aktivom od preko dve milijarde evra i kapitalom od preko 300 miliona evra i time zauzima 6,4 procenata tržišta kredita u Srbiji. Eurobank Direktna a.d., koja posluje u okviru Eurobank Grupe, u Srbiji ima mrežu od 127 ekspozitura širom zemlje.

Kada je u pitanju obavljanje bankarskih poslova, klijenti će imati na raspolaganju sve proizvode i usluge kao i u prethodnom periodu, a svi ugovori i druge obaveze biće nastavljeni na isti način i bez ikakvih izmena u načinu realizacije. Objedinjene ekspoziture će nastaviti da klijentima pripojene “Direktne Banke” pružaju širok spektar usluga kao i do sada, navodi se u saopštenju, prenosi B92.

„Eurobank“ i „Direktna Banka“ u julu ove godine najavile su pripajanje „Direktne Ban“ „Eurobanci“, kada je saopšteno da će nakon okončanja ove transakcije, akcionari „Eurobank“ kontrolisati oko 70 odsto akcija objedinjene banke, dok će akcionari „Direktne banke“ imati vlasništvo nad preostalih 30 odsto akcija. Nakon odobrenja svih nadležnih institucija, statusna promena pripajanja završena je u decembru 2021. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!