Mobilni uređaji

Zašto je Stiv Vozniak skeptičan kad je u pitanju novi iPHone X telefon?

Suosnivač „Apple“-a Stiv Vozniak je rekao da mu se ne žuri da kupi novi iPhone-a, iako uvek koristi prvu priliku da dođe do najnovijeg modela.

"Radije bih da sačekam. Zadovoljan sam mojim iPhone 8 telefonom, koji je isti kao i iPhone 7, a koji je opet isti kao i iPhone 6. Iz nekog razloga, iPhone X će biti prvi iPhone telefon, koji nisam požurio da kupim. Ali moja supruga će ga nabaviti, tako da ću imati priliku da vidim u čemu je stvar", rekao je Vozniak.

Vozniak, koji je poznat po tome da istovremeno koristi nekoliko različitih modela, izneo je neke primedbe, neposredno pre puštanja novog modela u prodaju 27. oktobra.

Godinu dana pre nego što je pušten u prodaju, iPhone X je predstavljen kao revolucionarno novo rešenje,  koje može pokrenuti prodaju u američkoj kompaniji. Telefon poseduje svetao i upečatljiv ekran od 5,8 inča, sa manjim kućištem od modela iPhone 8 Plus i opciju prepoznavanja lica.

Vozniak je već tada rekao da je skeptičan po pitanju funkcije prepoznavanja lica, sumnjajući da će ta funkcija raditi na način na koji bi trebalo. I nije bio jedini, koji je sumnjao. Nakon što iPhone 8 i iPhone X nisu pušteni u isto vreme ove godine, neki analitičari su iz prve ruke pokušali da utvrde prognoze o tome koliko će se telefoni prodavati.

Istraživanja su pokazala da veliki procenat potrošača planira da kupi novi iPhone u naredna tri meseca, ali da će serija iPhone 8 ostvariti manji udeo u prodaji nego što su to učinili novi modeli iPhone telefona, koji su pušteni u prodaju prošle godine u ovo vreme, smatra analitičar UBS-a Steven Milunović.

"Ova neodlučnost može biti jednako dobar ili loš pokazatelj, u zavisnosti od toga da li korisnici čekaju na iPhone X", napisao je Milunović u ponedeljak.

Nakon toga je poznati kapitalista Džin Manster napomenuo da se Google pretraga za iPhone-om smanjila za 10 odsto, u odnosu na prošlu godinu, ali je dodao da istraživanja njegove firme pokazuju "pozitivne podatke za Apple": "Izdanje modela iPhone 8 je bilo manje u poređenju sa lansiranjem prošlog iPhone-a, ali ovo nije nužno loša vest za „Apple“. Ovogodišnji ciklus prihoda iPhone-a će biti podeljen između iPhone 8 i iPhone X", napisao je Munster:"Istorijski, skoro polovina iPhone-a kupljenih u određenoj godini je najnoviji model, što je dobro za rast prihoda iPhone-a".

 

Izvor: CNBC

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!