Prodaja

Za RTB Bor zainteresovano sedam firmi, za PKB jedna

Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, kaže državni sekretar Dragan Stevanović.

On je pozvao sve koji misle da je početna cena od 104,5 miliona evra za PKB veoma niska da uzmu i da plate tu nisku cenu za to preduzeće.

"Imamo procenjenu vrednost koja je 208 miliona evra i sa druge strane po zakonu o privatizaciji početnu cenu koja je 50 odsto procenjene. Kada dođe do nadmetanja i kada se postupak okonča, imaćemo realnu vrednost PKB-a", rekao je Stevanović za Prvu i podsetio da rok za podnošenje ponuda ističe 20. septembra.

Kada je reč o RTB-u Bor, sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju, a sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači, naveo je Stevanović.

Dodaje da će to zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta, prenosi Tanjug.

Zainteresovane su kompanije sa svih strana sveta, od Kanade, Bugarske, Makedonije, Rusije, Kine, Srbije...

Za MSK nije bilo zainteresovanih na drugom tender, koji je okončan 10. avgusta, iako to preduzeće sada pozitivno posluje, rekao je Stevanović, navodeći da će “Azotara” morati da ode u stečaj zbog obaveza većih od 200 miliona evra i da će iz stečaja uslediti privatizacija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!