Industrija

Vulin: "Jumko" postaje deo odbrambene industrije

Ministar odbrane Alekandar Vulin posetio je Holding kompaniju "Jumko" A.D. u Vranju. Ministar Vulin se sastao sa rukovodstvom te kompanije, a potom obišao pogone predionice, tkačnice, dorade, balistike i finalne proizvodnje.

Prema rečima ministra Vulina, kada je 2015. godine izgledalo da je "Jumko" definitivno propalo, da od njega ništa više neće biti i da će Grad Vranje, zajedno sa njim, početi da tone u ekonomsku katastrofu.

“Uz ogroman samopregor svih radnika, uz razumevanje zaposlenih, uz podršku Grada, Ministarstva privrede i čitave Vlade, "Jumko" je postalo preduzeće koje ne mora da se boji za svoju budućnost. Do kraja meseca, Vlada Republike Srbije će doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanja odgovarajućeg vlasništva, a onda očekujemo da ćemo vrlo brzo proći, i kroz UPPR, i da će "Jumko" moći da postane deo odbrambene industrije Srbije. Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u „Jumko" i njegovu budućnost, sudbina će biti izvesna i sigurna", istakao je ministar Vulin.

On je naglasio da to znači da ćemo imati stabilno i sigurno tržište, ali znači i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba. Ministarstvo privrede stavilo je "Jumko" na spisak 11 strateških preduzeća.


Izvor: Tanjug

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!