Projekti

VOLONTERI UREDILI DVORIŠTE NOVOG DOMA ZA MALIŠANE IZ ZVEČANSKE

U prostoru bivše Klinike za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju (Zvečanska 9) održana je velika volonterska akcija. U objekat stare bolnice uskoro će se useliti oko 200 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, i tu boraviti tokom renoviranja njihove matične zgrade. Kako bi deci boravak u novom domu bio što lepši i veseliji, veliko dvorište ovog objekta je uređeno, oslikano, očišćeno i prilagođeno mališanima.

U volonterskoj akciji učestvovalo je više od 120 zaposlenih kompanije L'Oréal u Srbiji, uz podršku JKP „Zelenilo – Beograd“ i umetničkog ateljea „Šoln“. Povod za organizaciju ovog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ u sklopu koje se širom sveta organizuju akcije podrške lokalnim zajednicama. Ove godine akcija u Srbiji organizovana je sa ciljem podrške Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine - ustanovi socijalne zaštite koja kroz usluge smeštaja zbrinjava decu i mlade čije je pravo na život u porodici ugrožen.

„Bilo je pravo zadovoljstvo gledati kako sa puno elana i osmeha, volonteri sređuju dvorište u kome će naša deca moći da uživaju, da se igraju i druže. Ovom akcijom ste im zaista učinili preseljenje lakšim i lepšim, i sada spoljni prostor osvežen vedrim bojama zaista liči na mesto gde borave mališani. Mi se ovde staramo o više od 200 dece, od beba do mladih uzrasta do 26 godina i svima njima potrebno je mesto za prve korake, igru, ili za predah na svežem vazduhu - u lepoj hladovini ili cvetnom vrtu“- rekao je Miloš Stanković, rukovodilac Stacionara Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

U sklopu ove akcije, ofarbana je velika dvorišna ograda, ulaz u zgradu i prozori u prizemlju, uređene su zelene površine ispred objekta i napravljen cvetni vrt, postavljene nove klupe i đubrijere, a čitav prostor je temeljno očišćen. Umetnici iz ateljea Šoln ulepšali su prednji zid zgrade velikim muralom sa dečijim motivima. Deo Zvečanske ulice gde se nekada nalazila bolnica, koja je preseljena u zgradu novog Kliničkog Centra, sada izgleda mnogo uređenije, veselije i lepše. Obezbeđena je i donacija kozmetičkih proizvoda za korisnike i zaposlene u Centru.

„L'Oréal u Srbiji ima razvijene dugogodišnje programe podrške zajednici, ali nam je „Dan građana“ zaista poseban, jer svakome od nas pruža priliku da damo i lični doprinos nekoj važnoj lokalnoj  inicijativi. Nadamo se da smo danas doprineli tome da mališanima iz Zvečanske boravak u novoj zgradi bude što prijatniji. Veliko hvala našim partnerima - JKP „Zelenilo – Beograd“, ateljeu Šoln i Udruženju za podršku osobama ometenim u razvoju „Naša kuća“, koje je napravilo sendviče za sve volontere“ – navela je Sanja Burg, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji L'Oréal Balkan.

Inače, L'Oréal svojim zaposlenima, širom sveta, kroz Dan građana pruža priliku da radni dan provedu volontirajući još od 2010. godine. U ovoj akciji svake godine učestvuje oko 30.000 hiljada zaposlenih u oko 60 zemalja širom sveta, a u Srbiji je ova vrsta akcije organizovana 14. put.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!