Industrija

“Volkswagen” povlači 1,8 miliona vozila u Kini

Nemački automobilski gigant “Volkswagen” i njegova dva kineska mešovita preduzeća “SAIC Volkswagen” i “FAV-Volkswagen” povući će sa tržišta u Kini 1,82 miliona vozila zbog neispravne pumpe za gorivo, saopštio je državni organ za zaštitu potrošača u Pekingu, prenosi agencija Frans pres.

Problem može prouzrokovati gubitak brzine motora. Kompanije će zameniti problematične pumpe za gorivo besplatno počevši od 25. decembra.

U martu je kompanija “Volkswagen” povukla oko 680.000 automobila marke “Audi” u Kini zbog problema sa pumpama za hlađenje, što je moglo uzrokovati zapaljenje motora. Proizvođač automobila navodno je primetio najnoviji problem nakon istrage koju su sprovele kineske vlasti u aprilu 2016. godine. Prošle nedelje je kompanija obavestila američku javnost o povlačenju 281.000 vozila zbog sličnih problema.

Podsetimo, “Volkswagen” još pokušava da se oporavi od kontroverzi prouzrokovanih priznanjem iz 2015. godine, o ugrađivanju softvera za prikrivanje podataka o emisiji gasova u svoje dizel modele. Kompanija je priznala krivicu u martu i prihvatila da plati kaznu od 4,3 milijarde dolara, uz dodatak odšteta mušterijama od 17,5 milijardi dolara.

Još uvek ih očekuju pravni sporovi, a kompanija je do sada odvojila više od 22 milijarde evra za pokrivanje troškova. Stručnjaci misle da bi ukupan ceh skandala mogao da bude znatno veći.

Izvor: Tanjug

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!