Proizvodnja hrane i pića

Vodeći ruski trgovinski lanci počinju uvoz hrane iz Srbije

Vodeći trgovinski lanci u Rusiji - "Magnit", "Diksi", "Lenta", ugovorili su nove poslovne aranžmane sa kompanijama iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi. Najveće interesovanje su pokazali za svež i smrznut program voća i povrća i mesne prerađevine.

Primetno je veliko interesovanje ruskih kupaca, eksperata i distributera na nacionalnom štandu Srbije gde, u okviru Međunarodnog sajma prehrane do 20. septembra, svoju ponudu predstavlja 13 srpskih kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na sajmu su održani i inicijalni pregovori za zajedničke investicije u proizvodnju različitih vrsta sveže salate u Srbiji, sa ciljem plasmana na tržišta Rusije i zemalja EU.

PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizovale su predstavljanje proizvodnih programa domaćih kompanija u oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.

U okviru nacionalnog štanda Srbije u Moskvi izlažu: "Jugprom" Leskovac, "Agroprom" Gornji Tavankut, "Miraks agrar" Beograd, "Ćirić agro" Titel, PIK "Južni Banat" Bela Crkva, "Flora internacional" Bečej, "Geneza" Kanjiža, "Fidelinka skrob" Subotica, "Euro frigo" Požega, ITN grupa Beograd, "Zlatiborac" Mačkat, "Stojanović farm" Novi Sad, "PDM Agro frut" Pudarci.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode potencijalnim potrošačima i omoguće plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Sajam "WorldFood Moscow" jedan je od vodećih međunarodnih sajmova u oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 metara kvadratnih. Ove godine sajam je okupio 1.600 izlagača iz 62 zemlje koji su organizovani u 44 nacionalna paviljona.

U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 posetilaca iz 90 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje sveta.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!