Trgovina

Vlasnik "Ušća" prodao tri tržna centra u Srbiji

Austrijski "Immofinanz" objavio je da će kupiti osam ritejl parkova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, po ukupnoj ceni od 90 miliona evra.

Akvizicija u Srbiji uključuje ritejl parkove sa skoro 32.500 kvadrata prostora za iznajmljivanje u Subotici, Borči i Smederevu. "Immofinanz" ta tri objekta kupuje od MPC Grupe. Prema podacima sa zvaničnog sajta, MPC Propertis u Borči, Smederevu i Subotici ima po jedan "Šopi" ritejl park, prenosi Blic.

Kompaniju MPC Propertis osnovao je srpski biznismen Petar Matić, a prema poslednjim dostupnim podacima, trećinu kompanije je 2015. godine prodao kompaniji “Atterbury Europe”.

MPC grupa u vlasništvu Petra Matića poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama, a između ostalih upravlja Ušće Shopping Centrom, Immo Outlet Centrom, poslovnim prostorima koje izdaje u užem centru Beograda (H&M, stambeni objekat Oaza), kao i sa nekoliko tržnih centara u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, svi kupljeni tržni centri su u potpunosti izdati i generišu godišnji prihod od iznajmljivanja od oko 7,2 miliona evra, prema gruboj proceni, što predstavlja bruto povraćaj od oko osam odsto.

"Immofinanz" dodaje da su trenutno pod razmatranjem dalje akvizicije, dok su dva ritejl parka, u Srbiji i Poljskoj, u razvojnoj fazi.

“Kombinacija dobre lokacije, velike posećenosti, povoljne lokalne konkurencije i poznatih zakupaca karakteristična je za ovakve atraktivne, investicione prilike. Osim toga, povratna dobit na ovim tržištima govori sama za sebe”, objašnjava Ditmar Rajndl, menadžer operacija kompanije.

Očekuje se da će kupovina navedenih lokacija biti zvanično zaključena do kraja 2018. godine. Kupovina će biti finansirana interno, iz likvidnih sredstava.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!