Saobraćaj i transport

Vlasnik “MK Grupe” planira da kupi luku u Trstu

Miodrag Kostić, vlasnik "MK grupe", razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal "Adrija", a ukoliko uspe da dođe do ovih objekata, cilj je da se tu napravi marina, koja može da primi luksuzna plovila i jahte, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na italijansku štampu.

"Adrija" terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju.

List piše da se "MK grupa" još nije oglasila povodom tih najava, a nezvanično se navodi da je u toku osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta.

Predsednik "MK grupe" se već susreo sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala "Adrija" u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa "Đenova metalom".

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, "MK grupa" ne iznosi finansijska predviđanja, ali će konzorcijum će za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!