Propisi

Vlada Srbije formirala Ministarski tim za poslovanje “Agrokorovih” firmi u Srbiji

Vlada Srbije je formirala ministarski tim, koji će se baviti praćenjem situacije u Srbiji u vezi poslovnih problema koncerna “Agokora” i s njim povezanih firmi u Srbiji.

"Formiranje Ministarskog tima ima za cilj praćenje i analiziranje novonastale situacije, kako bi se sprečile eventualne štetne posledice na tržištu Srbije", saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je donela "Zaključak o obrazovanju ministarskog tima radi analize i praćenja stanja na tržištu Republike Srbije, u vezi sa problemima u poslovanju privrednog društva “Agrokor” i sa njim povezanih privrednih društava koja posluju u Srbiji". Za predsednika Ministarskog tima imenovana je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navodi se u saopštenju.

Za članove tima imenovani su ministri Rasim Ljajić, Goran Knežević, Dušan Vujović, Nela Kuburović i Branislav Nedimović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

U Srbiji “Agrokor” poseduje “Frikom”, “Dijamant”, “Merkator”, “Kikindski mlin”, “MG Mivelu”, “Novu slogu” i “Super karticu”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!