Finansijske usluge

Više od 50 odsto kupaca bi koristilo Amazon valutu

LendEDU je uradio istraživanje, čiji je fokus bila reakcija korisnika “Amazona” na mogućnost uvođenja Amazon kripto valute pod nazivom “Amazon novčići”.

Kako se “Amazon” sve brže i brže širi, u oblastima zdravstva i drugih sektora, smatra se da će sledeći cilj kompanije biti bankarstvo.

Cilj istraživanja je bio da se dobije mišljenje kada je u pitanju “Amazon” bankarstvo. Pomoću ankete, kojom se LendEDU koristi u istraživanjima, dobijaju se određene informacije u vezi sa trgovanjem mogućom kripto valutom, otvaranjem računa preko “Amazona”, kao i uzimanjem kredita i pozajmica preko firme.

Od 1.000 kupaca koji su bili ispitani, 51,7 odsto je reklo da bi trgovalo Amazon kripto valutom. Korisnici Amazon Prajma su bili otvoreniji za ovu ideju, što pokazuje činjenica da je 58,27 odsto njih iznelo da bi  trgovalo sa novom valutom. Oko 20 odsto korisnika je odgovorilo da ne bi koristilo ovu opciju, a 26,4 odsto je odgovorilo sa možda.

Što se tiče mogućnosti otvaranja računa u “Amazonu”, 45 odsto korisnika je izjavilo da bi “Amazon” koristili kao primarnu banku, 49,6% da bi koristili račun u “Amazonu”, a samo 14,9 odsto nije bilo otvorenu za ovu ideju.

Većina korisnika je reklo da ne bi imali problem sa idejom podizanja kredita preko “Amazona”, ali znatno manji broj se složio sa ovom idejom, ako su u pitanju hipoteke.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!