Agro svet

“Viktorija grupu” kupuju Amerikanci?

Američki konzorcijum, koji čine York Capital Management i Elements Capital Partners, dostavio je ponudu za otkup akcija Viktorija Grupe sa namerom da investira u poljoprivredni sektor u Srbiji.

Kako je objavio Tanjug, investitori su nakon detaljnog sagledavanja Viktorija Grupe, njenih resursa i potencijala odlučili da ulože 100 miliona evra kako bi stabilizovali poslovanje ove kompanije i otišli korak dalje u rastu i razvoju njenog rada i poslovanja.

Investitori nameravaju da dokapitalizacijom Viktorija grupe sačuvaju 1.700 radnih mesta i otvore mogućnost za zaposlenje dodatnih 500 radnika, kao i da sačuvaju 4.000 farmera koji zavise od poslovanja Viktorija Grupe, rečeno je Tanjugu u ovom investicionom konzorcijumu.

Beogradski mediji su prošlog vikenda objavili da je kompanija "MK Grupa", u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića, jedna od zainteresovanih firmi za kupovinu "Viktorija grupe", i da su u trci još dve kompanije sa kojima se, takođe, vode razgovori.

York Capital Management je svetska investiciona kompanija osnovana 1991. godine u Njujorku, a prema poslednjem finansijskom izveštaju iz 2016. njihova investiciona ulaganja iznosila su prošle godine 21,7 milijardi dolara, što ih svrstava u 20 najvećih "hedž" fondova u svetu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!