Vesti dana | Žensko preduzetništvo

Promocija autentičnih proizvoda preduzetnica Srbije i Crne Gore

Privredna komora Srbije (PKS) i Opština Herceg Novi potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem unapređenja i jačanja regionalnog umrežavanja preduzetnica i mladih preduzetnika dveju država.

SA ZANATOM U RUKAMA IMAJU VEĆE ŠANSE NA TRŽIŠTU RADA

Završene besplatne obuke za žene iz romske zajednice, ruralnih sredina, samohrane majke i žrtve trgovinom ljudima.

PROGLAŠENE POBEDNICE TAKMIČENJA „UHVATI IDEJU“

Ministarstvo infomisanja i telekomunikacija i Udruženje poslovnih žena Srbije obeležili su Međunarodni dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT) proglašenjem škola pobednica takmičenja „UHVATI IDEJU“, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

A1 DAN DEVOJČICA U IKT-U - Osnaživanje učenica 7. i 8. razreda osnovnih škola

Sa ciljem da se devojčice, učenice sedmih i osmih razreda osnovnih škola, osnaže prilikom odabira budućih profesija i ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija, obeležen je Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT). Manifestaciju je trinaestu godinu zaredom, organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa kompanijom A1 Srbija i uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić.

Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti – Žene u takozvanim muškim zanimanjima

Na završnoj konferenciji projekta „Obrazovanje, zapošljavanje, eliminisanje rodnih stereotipa, podizanje svesti i partnerstvo“, održanoj u Palati Srbija, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, predstavljeni su rezultati projekta i preporuke do kojih se tokom njegove realizacije došlo a koje su namenjene svim akterima na tržištu rada - državnom sektoru, lokalnim samoupravama, Nacionalnoj službi zapošljavanja, učesnicima na tržištu rada, poslodavcima i civilnom sektoru.

WINnovators e-učionica uskoro u Srbiji

Udruženje poslovnih žena Srbije i Balkan Distance Education Network su deo konzorcijuma koji radi na realizaciji evropskog projekta WINnovators – Podsticanje preduzetničkog duha i veština mladih žena da postanu inovatorke budućnosti, finansiranog iz programa Erazmus+.

Priznanje najboljim preduzetnicama i rodno najsenzitivnijim kompanijama u Srbiji

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u Operi i teatru Madlenianum, po šesnaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, petu godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

Proglašene pobednice konkursa „Ja sam ODVAŽNA“

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa kompanijama IKEA Srbija i Mastercard, izabrala je pobednice konkursa u okviru projektu „Ja sam ODVAŽNA”. Ove godine nagrađeno je sedam preduzetnica i na svečanoj dodeli su im uručena sredstva u ukupnom iznosu od preko 3,5 miliona dinara, koja će biti iskorišćena za nabavku opreme za rad, kreiranje novih proizvoda, kao i otvaranje dodatnih radnih mesta za žene.

Ekonomsko osnaživanje žena preduslov za pravedno društvo i snažnu ekonomiju

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) priključila se Inicijativi Empower HER čiji je cilj ekonomsko osnaživanje žena na radnim mestima, liderskim pozicijama, kao i žena preduzetnica, a zasniva se na partnerstvu Ministarstva trgovine SAD-a sa Američkom privrednom komorom EU (AmCham EU), Američkim privrednim komorama u Evropi (ACE) i uz angažovanje američkih kompanija koje posluju u Evropi.

Biznis anđeli savetovali inovativne preduzetnice

Predstavljanjem inovativnih ideja preduzetnica pred biznis anđelima finalizovan je projekat FEMTECH za održivost, koji je tokom osam meseci realizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije a koji je finansijski podržao CIPE – Center for International Private Enterprise.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!