Vesti dana | Uvoz

Besplatne obuke žena iz ranjivih grupa

Uprkos situaciji u koju nas je sve dovela pandemija koronavirusa Udruženje poslovnih žena Srbije je pronašlo način da onlajn i oflajn realizuje projekat “Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate”, uz savetodavnu i finansijsku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

U Srbiji nema svinja obolelih od „afričke kuge“

Tržište Srbije je potpuno bezbedno i u našoj zemlji nema nijednog zabeleženog slučaja svinje obolele od "afričke kuge", poručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Prvog januara počinje primena odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina

Primena odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina pri uvozu određene robe, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2018. godini počinje 1. januara 2018. godine.

U Srbiju za prvih 10 meseci uvezeno više od 130.000 polovnih automobila

U Srbiju za prvih 10 meseci uvezeno više od 130.000 automobila koji su prešli hiljade kilometara. Dve trećine su vozila sa evro 3 motorima - što znači da su stariji od deset godina.

EU pooštrio regulativu da spreči jeftin uvoz iz Kine

Evropski parlament usvojio je danas novu, oštriju antidampinšku regulativu, kako bi industriju EU zaštitio od prekomernog jeftinog uvoza iz Kine.

Zaplenjena roba napunila budžet za više od milion evra

Uprava carina je tokom prošle godine u budžet Srbije uplatila više od milion evra naplaćenih na javnim licitacijama zaplenjene robe.

Srbija odgovorila na mere Hrvatske uvođenjem rigorozne kontrole hrvatskih proizvoda

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija, povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu, sprovodi svoje mere u cilju zaštite države.

Hrvatska drastično povećala takse, blokira uvoz iz Srbije

Hrvatska je proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici ako dolazi iz trećih zemalja, u koje se ubraja i Srbija, i odredila takse koje su 22 puta više od dosadašnjih, piše "Politika".

Goran Papović: Srbija je deponija za proizvode EU

Predsednik Nacionalnih organizacija potrošača Srbije Goran Papović kaže da ako Slovačka, Mađarska, Poljska kažu da su kanta za otpatke EU, jer se na njihova tržišta plasiraju isti proizvodi ali različitog sastava, onda je Srbija deponija.

EK izuzela Srbiju iz istrage o uvozu čelika

Evropska komisija izuzela je Srbiju iz antidampinške istrage o uvozu toplo-valjanih čeličnih limova, kojom je bilo obuhvaćeno pet zemalja, piše portal "Metal Bilten", koji je imao uvid u preliminarni dokument EK.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!