Vesti dana | Saobraćaj i transport

Nemačka prodala udeo u kompaniji “Lufthansa”

Nemačka vlada prodala je svoj udeo od 20 odsto u avio kompaniji “Lufthansa”, kupljen u vreme pandemije koronavirusa, saopštili su zvaničnici.

Kina i Škotska uspostavile novu brodsku liniju i ubrzale transport robe

Iz Škotske je prema Kini krenulo više od milion boca viskija u sklopu prve direktne brodske linije ka toj azijskoj zemlji.

“Wizz Air” od oktobra ponovo leti za Moskvu

Avio-kompanija “Wizz Air” najavila je da će ponovo pokrenuti letove za Moskvu preko svoje ćerke kompanije u Abu Dabiju.

Grčka kompanija zainteresovana za hrvatsku avio-kompaniju

Grčki “Aegean Airlines” zainteresovan je za akviziciju više prevoznika u jugoistočnoj Evropi, među kojima je i “Croatia Airlines”.

Moguć štrajk pilota kompanije „Lufthansa“

“Lufthansa” je ovog leta zbog nedostatka osoblja već otkazala hiljade letova, a sada joj preti i štrajk pilota i to usred turističke sezone.

Nulta tolerancija na Covid i zatvaranje jedne od najvećih kineskih luka

Poslednje dve godine bile su izuzetno turbulentne za svetsku ekonomsku scenu, ali ni tim izazovima nije došao kraj. Da li su se globalne kompanije privikle na ad hoc delovanje ili je na tržištu sve manji broj „preživelih igrača“.

Aerodrom Šeremetjevo zatvara deo kapaciteta

Najveći ruski aerodrom Šeremetjevo zatvorio je dva međunarodna terminala i suspendovao korišćenje treće piste u okviru antikriznih mera zbog smanjenog saobraćaja, saopštila je aerodromska pres služba.

Aerodrom u Nišu proširuje kapacitete

Potpisan je ugovor između Aerodroma Srbije d.o.o. Niš i konzorcijuma domaćih kompanija na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa Aerodroma Konsatntin Veliki Niš.

“Air Serbia” i dalje leti do Rusije

Kompanija “Air Serbia” će postati jedan od samo nekoliko evropskih prevoznika kojima je dozvoljeno da lete u ruskom vazdušnom prostoru.

Velika Britanija zabranila letove “Aeroflot”-a, a Rusija britanskih avio-kompanija

Britanski premijer Boris Džonson najavio je sankcije za više od 100 ruskih pojedinaca i entiteta, a avio-kompanija Aeroflot biće zabranjena u Veliku Britaniju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!