Vesti dana | Reportaža

“Bečki model“ već 25 godina motiviše i spaja

Kancelarija Grada Beča u Beogradu „Eurocomm-PR“ obeležila je 25. jubilej postojanja međunarodnih kancelarija carskog grada.

Novo mesto lepote u Beogradu – Za vaš savršeni izgled obratite se PERFECTUM AESTHETICS

Ako želite da kreirate svoj novi izgled, imamo dobre vesti za Vas. U prisustvu velikog broja javnih ličnosti iz kulturnog, privrednog i političkog života, kao i predstavnika diplomatskog kora, na Dedinju je svečano otvorena klinika „Perfectum Aesthetics“.

Deset razloga zašto se u Beču živi najbolje na svetu

Glavni grad Austrije - Beč je u septembru 2019. godine drugi put izabran za najbolji grad za život na listi britanskog časopisa "The Economist".

Beč je još pre 1800 godina imao status grada

Senzacionalno otkriće - Beč je još pre 1800 godina imao status „grada“! Zahvaljujući dešifrovanju fragmenta gradskog zakona na malom komadu bronze sa 41 slovom dokazano je ono što se već više od 100 godina u naučnim krugovima pretpostavljalo, da je naselje „Vindobona“ od koga se razvio današnji Beč imalo status „grada“.

Šta nikada neće izaći iz mode?

Sigurno ste čuli izraz kako neke stvari nikada neće izaći iz mode – na primer „mala crna haljina“, lepi maniri ili uredan izgled. Ove, ali i mnoge druge stvari, ne definišu nas samo u domenu odeće, izgleda ili ponašanja već utiču i na to kako nas drugi ljudi vide ili kakav prvi utisak ostavljamo.

Velika Britanija napustila EU

Posle gotovo pola veka Velika Britanija je izašla iz EU.

Švajcarska izvozi sve više luksuznih satova

Vrednost izvoza satova iz Švajcarske u prošloj godini porasla je 2,4 odsto zahvaljujući dobrim rezultatima u nekoliko istočno-azijskih zemalja.

U Beču predbožićna atmosfera na 20 bazara

Već od sredine novembra pa sve do Božića po gregorijanskom kalendaru na najlepšim bečkim trgovima nalaze se tradicionalni božićni vašari. Miris božićnih kolačića, kuvanog vina, pečenih badema kao i čarobno ukrašene ulice već godinama privlače veliki broj turista. Ove godine će za posetioce biti spremno 20 bazara sa 1.018 štandova.

Carsko venčanje u Parizu: Princ Filip Karađorđević na venčanju Napoleona i Habsburga

Protekli vikend bio je spektakularan za sve ljubitelje kraljevskih venčanja. Carska kuća Francuske i kuća Hapsburg ponovo su se ujedinile pošto se naslednik Napoleona Bonaparte oženio unukom poslednjeg austrougarskog cara, a princ Filip Karađorđević predsavljao je Srbiju na ovom Carskom događaju.

Najvrednija kolekcija viskija procenjena na 4,9 miliona dolara

Aukcijska kuća Sodebi predstavlja "najvredniju kolekciju viskija koja je ikada ponuđena na aukciji".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!