Vesti dana | Razvoj

Zarade direktora 300 puta veće od radničkih

Razlika između plata generalnih direktora u američkim kompanijama i medijana zarade zaposlenih porasla je 2020. godine.

Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji PricewaterhouseCoopers, novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva. U naredne četiri godine funkcije potpredsednika obavljaće izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

Dogovorena akvizicija udela CVC Fond VIII u Aleph holdingu vredna 470 miliona dolara

Kako je najavljeno, realizacija ove transakcije se očekuje do avgusta 2021. godine.

Danci najbogatiji, a Rumuni najsiromašniji u EU

Danci su najbogatiji u Evropskoj uniji, dok su Rumuni najsiromašniji, podaci su Centralne banke Danske.

Bezos za jedan dan postao "teži" za 8,4 milijarde dolara

Najbogatiji čovek u savremenoj istoriji sveta Džef Bezos postao je još bogatiji.

I pored krize, milijarderi sve bogatiji

Uprkos pandemiji korona virusa, koja je pogodila i najveće ekonomije sveta, sve je više bogataša, pokazuje Izveštaj o globalnom bogatstvu koji su izradili analitičari Credit Suisse.

Evropska unija spremila 750 milijardi evra za obnovu ekonomije

Evropska unija je pripremila veliki program ekonomskih podsticaja, s ciljem da se zemljama članicama pomogne u brobi protiv recesije, koju je izazvala pandemija korona virusa. Fond za obnovu raspolagaće sa 750 milijardi evra.

Njujork nije više svetska prestonica milijardera

Prvi put posle sedam godina Njujork je izgubio titulu svetske prestonice milijardera.

EU bi u veštačku inteligenciju i tehnologiju blockchain trebalo da uloži 10 milijardi evra godišnje kako bi iskoristila njihov potencijal za razvoj digitalne i zelene ekonomije

Evropska investiciona banka (EIB) i Evropska komisija objavile su studiju o stanju u oblasti tehnologija veštačke inteligencije i blockchain u Evropskoj uniji pod nazivom: „Veštačka inteligencija, blockchain i budućnost Evrope: Kako nove tehnologije stvaraju prilike za zelenu i digitalnu ekonomiju.” Izveštaj pokazuje da Evropska unija zaostaje u razvoju i korišćenju ovih tehnologija, u poređenju sa glavnim globalnim konkurentima.

Ekonomija Bangladeša je jedna od najbrže rastućih na svetu

Prema podacima Svetske banke (WB), u ovoj zemlji sa 163 miliona stanovnika je od 2010. iz siromaštva izašlo njih osam miliona. U poslednjih deset godina prihod po stanovniku se utrostručio.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!