Vesti dana | Razvoj

Profit kompanije “Meta” porastao za 16 odsto

Prihod kompanije “Meta” je u drugom kvartalu porastao za 11 odsto međugodišnje, na 28,75 milijardi evra.

Najviše zarade u oblasti informisanja i komunikacija

Prosečna majska zarada u Srbiji je, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, bila 86.220 dinara.

BIO4 Kampus - najveća investicija u oblasti nauke

Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija je organizovalo događaj pod nazivom „Stvaramo budućnost kroz spoj nauke, tehnologije i inovacija“, na kom su prezentovani dosadašnji rezultati rada Ministarstva.

Kineska BGI Grupa planira da proširi kapacitete u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović posetila je u gradu Tjenđinu vodeću kinesku kompaniju u oblasti biotehnologije i biomedicine BGI Grupu.

Četiri srpska dobitnika na prestižnom Kina-CEEC forumu za inovacije i preduzetništvo

U Ningbou u Kini uspešno su održani drugi Kina-CEEC omladinski naučno-tehnološki forum i prvo Kina – Centralna i Istočna Evropa takmičenje mladih u inovacijama i preduzetništvu od 17. do 19. maja 2023. godine.

Poljoprivreda, turizam i ekologija su razvojni prioriteti gradova i opština

Poljoprivreda i turizam delatnosti su koje lokalne samouprave prepoznaju kao najveću razvojnu šansu, a zaštitu životne sredine kao prioritet za unapređenje kvaliteta života građana. To su pokazali novi strateški planovi razvoja 10 gradova i opština pripremljeni za period do 2030. kojima su definisane mere, kao i sredstva potrebna za postizanje postavljenih ciljeva.

U Kragujevcu otvoren „Oracle” regionalni centar

U Kragujevcu je počeo sa radom regionalni centar korporacije Oracle u Državnom data centru u Kragujevcu, čime je ovaj globalni IT gigant uspostavio prvi ogranak u Jugoistočnoj Evropi.

Srpska privreda pokazala je u velikoj meri otpornost u kriznim vremenima

Na panelu Kopaonik biznis foruma pod nazivom “Koliko je srpska privreda otporna” razmenjeni su argumenti o stanju srpske ekonomije. Među sagovornicima su bili privrednici Toplica Spasojević i Zoran Drakulić, direktor EBRD u Srbiji Mateo Kolanđeli, kao i predstavnici MK grupe i Američke privredne komore u Srbiji i državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović

Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 30.000 ljudi

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) koji borave u višednevnoj poseti Srbiji.

Među naučnim istraživačima - 51,4 odsto su žene

Povodom Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci potrebno je istaći važnost većeg uključivanja žena u svet nauke, tehnologije, inženjerstva, kao i podizanja svesti u društvu o tome, jer podrška ženama i devojkama u nauci ima efekte daleko izvan rodne ravnopravnosti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!