Vesti dana | Projekti

Poreski kalendar za maj

Poreska uprava je objavila poreski kalendar za maj 2021. godine.

Produžen rok za prijave za jedanaesti ciklus programa Nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“

Konkurs za Nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa L’Oréal - UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal - UNESCO For Women in Science), produžen je do 31. maja 2021. godine.

Kompanija Imlek donirala uskršnje paketiće deci širom Srbije

Sa željom da tokom uskršnjih praznika podeli radost sa najmlađima, Moja Kravica obradovala je mlečnim paketićima štićenike SOS dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Doma za decu i omladinu „Duško Radović“ u Nišu, Prihvatilišta za decu Beograda, Svratišta za decu ulice u Beogradu, kao i Svratišta za decu i mlade u Novom Sadu.

Doživite nesvakidašnji pogled na grad sa 22. sprata Palate Beograd

Nakon više od 40 godina posetioci imaju neponovljivu priliku da 4. i 5. maja vide prestonicu sa vidikovca popularne „Beograđanke“.

Predstavljen Uneskov kurikulum - Medijski i informaciono pismeni građani: Razmišljajte kritički, kliknite mudro!

Međunarodno lansiranje kurikuluma Medijska i informaciona pismenost za nastavnike i učenike u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Uneska, uz podršku Evropske komisije i Kraljevine Švedske održano je u Beogradu.

Vrednost ukupnih investicija uz podršku države 9,2 miliona dinara

Vrednost ukupnih investicija mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika u 2021. godini, kroz dostupne programe podrške države, mogla bi da dostigne cifru od 9,2 milijarde dinara, rečeno je na onlajn skupu ''Dan otvorenih vrata za preduzetnike'' u organizaciji Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS). Očekivani broj zahteva po svim programima podrške je 870.

Prodaje se razglednica sa Titanika . Cena 15.000 dolara?

Razglednica koju je, samo nekoliko nedelja pre nego što je Titanik nestao u dubinama severnog Atlantika, napisao stariji radio-operater prodaje se na aukciji.

NTP Niš i Viber pozivaju učesnike na hakaton „Niš Connected – Open Data Challenge“ u aprilu

Naučno-tehnološki park Niš - u saradnji sa kompanijom Rakuten Viber i uz podršku JKP Parking servis Niš - od 23. do 25. aprila organizuju prvi "NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE"* Hakaton!

Francuska agencija za razvoj (AFD) odobrila 50 miliona evra za podršku Srbiji u sprovođenju klimatskih obaveza

Francuska agencija za razvoj (AFD) je na zasedanju Odbora za strane države u sredu 7. aprila odobrila prvu fazu zajma za javni sektor za podršku Srbiji u njenoj reformi u oblasti klimatskih promena. U okviru ovog programa koji, u početnoj dvogodišnjoj fazi, obuhvata zajam od 50 miliona evra i subvenciju od 500.000 evra, Vlada Srbije može da računa na finansijsku i tehničku podršku AFD-a u procesu tranzicije ka smanjenju emisije ugljen-dioksida i postizanju zelenog rasta.

Kompanija „Dijamant“ donirala milion dinara za pomoć osobama sa Daunovim sindromom

Biti u prilici da pomogneš drugome je privilegija i naročito zadovoljstvo, koje „Dijamant“ ima od svog nastanka – pre više od 80 godina, do danas. Podrška zajednici uvek je među prioritetnim ciljevima kompanije, a ovoga puta to su osobe sa Daunovim sindromom, kojih u Srbiji ima oko 2.000, prema nezvaničnim podacima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!