Vesti dana | Projekti

Izbori u Francusko-srpskoj privrednoj komori: Novi Upravni odbor i novi predsednik CCIFS

Članovi novoizabranog Upravnog odbora Francusko-srpske privredne komore (CCIFS) izabrali su sinoć novog predsednika i potpredsednika. Dragan Stokić (Atos) i Filip Til (Philippe Thiel, Suez) predvodiće najveće francusko privredno udruženje u regionu u naredne tri godine.

Ovo su najbolje fotografije zabeležene Xiaomi mobilnim telefonom tokom prve epizode ShotByMi takmičenja

Xiaomi je nedavno objavio pobednike prve epizode ShotByMi 2021 takmičenja pod sloganom „život u boji“.

Pirotski ćilim najbliži ulasku na UNESKO listu kulturnog nasleđa

Pirotski ćilim najbliži je među svim srpskim ćilimima ulasku na UNESKO listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, poručeno je na VI tkačkoj koloniji na Staroj planini, koja je okupila više od 30 žena iz cele Srbije sa ciljem popularizacije tkanja i usavršavanja tradicionalne veštine izrade ćilima.

Air jastuci - paradigma za prirodu i umetnost

Umetnik Ivan Divan odlučio je da još jednom pomeri granice poznatog i da novim projektom Air jastuci glorifikuje ono bez čega ne možemo, bez vazduha i prirode. Sa timom sociologa i umetnika stvorio je jastuke vazdušne sadržine koji nose snažne poruke kako na sebi tako i u sebi, koji će u narednom periodu biti upoznati sa srpskom prestonicom, Beogradom.

Omaž Aleksandru Joksimoviću

Prestižni domaći dozajneri odali počast jednom od najznačajnijih domaćih modnih kreatora.

Rimski Koloseum, prvi put u istoriji, otvorio podzemlje za turiste

Posetioci Koloseuma u Rimu će konačno moći u potpunosti da uživaju u istraživanju podzemnih tunela i odaja gde su se gladijatori i životinje pripremali za borbe.

Pravičnost i jednakost polova na radnom mestu zapravo su u padu, AI može to da promeni

Nedavne studije pokazuju da, uprkos svim naporima, rodna ravnopravnost na radnom mestu ne samo da ne raste, već́ se, zapravo, smanjuje. Tu situaciju je ubrzala pandemija KOVID-19. Ovo pitanje, zajedno sa mogućnostima koje AI otvara na polju ljudskih resursa, bilo je tema održane online panel diskusije Jednake mogućnosti u doba AI sa visokim predstavnicima iz institucija EU, poslodavaca i vlada iz Centralne i Istočne Evrope, a koju je podržala kompanija IBM.

Zbog pandemije zdravstvo u fokusu građana

Pandemija korona virusa je uticala na porast poverenja građana u zdravstveni sistem i lekare. Međutim, za njeno potpuno suzbijanje od ključnog značaja je da se dovrši proces vakcinacije, istaknuto je na panelu: „Godina promena – zdravlje, pandemija, pouke“, koji je organiozovala kompanija „Hemofarm“.

Sajam knjiga u septembru

Beogradski sajam otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture SAJMOM KNJIGA.

NALED - Izabran novi Upravni odbor i predstavljeni reformski prioriteti do 2025.

Novi Upravni odbor NALED-a u naredne četiri godine predvodiće Stanka Pejanović (Hisense), Igor Vukašinović (Apatinska pivara), Svetislav Atanasov (Coca-Cola), Goran Kovačević (Gomex) i Vladislav Cvetković (PwC) ispred članova iz redova privrede. Predstavnici lokalnih samouprava biće Nikola Dašić (Kragujevac), Goran Cvetanović (Leskovac) i Nikola Vučen (Smederevska Palanka), a civilnog sektora Tijana Gajić (Pexim fondacija), odlučili su članovi NALED-a na 15. godišnjoj i 8. izbornoj skupštini organizacije, čija je svečana sednica održana u hotelu Hyatt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!