Vesti dana | Proizvodnja hrane i pića

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Ova integracija važan je doprinos rastu kategorije kafe u Srbiji i regionu, kao i jačanju konkurentnosti regionalne industrije kafe i lokalnih brendova.

Nestlé objavio finansijske rezultate za prvi kvartal 2023. godine

Ukupna prodaja porasla je za 5,6 odsto i iznosi 23,5 milijardi švajcarskih franaka. Devize su smanjile prodaju za 4 odsto, dok su neto akvizicije imale pozitivan uticaj od 0,3 odsto.

Snažan rast prihoda svih poslovnih segmenata

Rastu sva poslovna i distributivna područja, a značajna poskupljenja sirovina, pakerskog materijala, energenata, te logističkih i drugih usluga očekivano su uticala na profitabilnost.

Odličan nastup privrede Srbije na sajmu „Gulfood“ u Dubaiju

Kompanije iz Srbije koje su izvoznu ponudu predstavile na nedavno održanom Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Gulfood“ u Dubaiju imale su skoro 2.000 sastanaka sa potencijalnim kupcima, a očekuju, prema prvim analizama, nove poslove vredne čak 10 miliona evra.

Rekordni prihod od prodaje uz velike inflatorne pritiske

Rastu sva poslovna i distributivna područja, a značajna poskupljenja sirovina, pakerskog materijala, energenata i usluga očekivano su uticala na profitabilnost.

Srpska organska hrana petu godinu zaredom na sajmu BIOFACH

Srpski organski proizvođači će se, tradicionalno, petu godinu zaredom predstaviti u okviru Nacionalnog štanda Srbije na Međunarodnom sajmu organske hrane BIOFACH koji se održava od 14. do 17. februara 2023. godine u Nirnbergu (Nemačka).

Stiže inovacija iz Grand kafe: Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe i donosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde drugde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje - ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa.

Značajan rast prihoda uz velike inflatorne pritiske

Rastu sva poslovna i distributivna područja, a značajna poskupljenja sirovina, pakerskog materijala, energenata i usluga očekivano su uticala na profitabilnost.

Sajam SIAL: Više od 1.200 sastanaka i 11 miliona evra novih izvoznih poslova

Kompanije iz Srbije koje su se, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „SIAL“ u Parizu imale su više od 1.200 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima i, prema prvim analizama, dogovorile izvoz oko 11 miliona evra.

Nestlé objavio finansijske rezultate za prvih 9 meseci 2022. godine

Ukupna prodaja za prvih devet meseci tekuće godine porasla je za 9,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 69,1 milijardi švajcarskih franaka;

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!