Vesti dana | Proizvodnja hrane i pića

Naučnici iz Nestlé-a predstavili najnovija istraživanja na konferenciji o ishrani

Prošle nedelje, Evropska konferencija o ishrani okupila je vodeće stručnjake u renoviranom Sava centru. Stručnjaci kompanije Nestlé predstavili su načine na koje nauka može doprineti balansiranoj ishrani i održivim prehrambenim sistemima.

Snažan rast prodaje u svim područjima i na svim važnijim tržištima

Troškovi poslovanja i dalje izrazito visoki, ali su odlični prodajni rezultati omogućili rast profitabilnosti .

Nestlé Grupa zabeležila organski rast od 7,8 odsto i očekuje veći rast od prodaje u 2023. godini

Nestlé Srbija beleži pozitivan organski rast od 6,9 odsto, tokom prvih devet meseci 2023. godine i nastavlja stabilnim putem uspeha koji je započela u prvoj polovini godine.

Potrebne nove mere za bezbednost hrane – u pripremi zakon o službenim kontrolama

Zakon o službenim kontrolama u oblasti hrane očekuje se da bude usvojen sledeće godine, kako bi se uvela efikasnija kontrola svih učesnika u lancu proizvodnje i olakšao izvoz na strano tržište. Srbija do sada nije imala ovakav zakon, a glavni cilj je da se sistem nadzora uskladi sa propisima Evropske unije i osigura jednak nivo bezbednosti hrane. To je najavljeno na sednici Saveza za hranu i poljoprivredu NALED-a, koja je održana povodom Svetskog dana hrane.

To su te #bojeletanatanjiru koje nas inspirišu

Kako bi nastavila sa promovisanjem zdravijeg načina ishrane i održivog života, kompanija Nestlé Srbija je lansirala inspirativnu inicijativu pod nazivom „Odaberi svoje zdrave letnje boje“.

Nestlé zabeležio organski rast od 8,7 odsto i očekuje veći rast od prodaje u 2023. godini

Nestlé Srbija zabeležila je bolje rezultate od proseka grupe i dostigla organski rast od 11,9 odsto.

Snažan rast prodaje u svim područjima i na svim tržištima

Rastu sva poslovna i distributivna područja; cene sirovina, pakerskog materijala, energenata, te logističkih usluga i dalje izrazito visoke.

Kafa je osvojila svet, a evo kako u njoj može da se uživa na održiv i odgovoran način

Jedni kažu da novac pokreće svet, a drugi bi se zakleli da je to ipak kafa bez koje ne mogu da zamisle dan. Nekada malo poznati delikates danas za veliki deo čovečanstva predstavlja prvo jutarnje „gorivo“, čije ispijanje predstavlja svojevrstan ritual uživanja u trenutku. Prevedeno u brojke, širom planete se svakog dana popije više od 2.5 milijardi šoljica „crnog napitka“, dok se u samo jednoj sekundi konzumira čak 6.000 šoljica NESCAFÉ kafe, koja je nedavno obeležila svoju 85. godišnjicu.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Ova integracija važan je doprinos rastu kategorije kafe u Srbiji i regionu, kao i jačanju konkurentnosti regionalne industrije kafe i lokalnih brendova.

Nestlé objavio finansijske rezultate za prvi kvartal 2023. godine

Ukupna prodaja porasla je za 5,6 odsto i iznosi 23,5 milijardi švajcarskih franaka. Devize su smanjile prodaju za 4 odsto, dok su neto akvizicije imale pozitivan uticaj od 0,3 odsto.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!