Vesti dana | Prodaja

Twitter prodat Ilonu Masku

Milijarder Ilon Mask kupio je Twitter. Biznismen je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

“Meta” se ne povlači iz Evrope

Nedavno se pojavila vest da kompanija “Meta”, zbog problema sa evropskim propisima oko transfera ličnih podataka između EU i Sjedinjenih Američkih Država, namerava da ugasi Facebook i Instagram na području EU.

Beohemiju preuzeo češki “Central European Industries”

Kompanija Central European Industries (CE Industries), Češka i Preston Holding, Srbija, dosadašnji vlasnik Beohemije, potpisali su u Privrednoj komori Srbije Ugovor, povodom preuzimanja Beohemije od strane češke kompanije.

Kompanija “Adidas” prodala “Reebok” za 2,5 milijardi dolara

Kompanija “Adidas” je prodala “Reebok” kompaniji Authentic Brands Group” (ABG) za 2,1 milijardu evra (2,5 milijardi dolara).

Kineska kompaniju kupuje "Thomas Cook"

Kineska grupa “Fosun” saopštila je da će otkupiti britansku kompaniju “Thomas Cook” za 11 miliona funti (13 miliona evra).

Kompanija “BC Partners” postala većinski vlasnik “United Group”

Međunarodna investiciona kompanija “BC Partners” objavila je da je okončan proces kupovine većinskog udela “United Group” od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.

Na listi za privatizaciju ostalo još oko 80 preduzeća

U protekle tri godine država je našla rešenje, odnosno investitora za više od 400 preduzeća predviđenih za privatizaciju, a u Ministarstvu privrede zadovoljni su rezultatima u 2018. godini u koju se ušlo sa spiskom od 122 preduzeća, a izašlo sa svega 85 firmi u privatizacionom portfoliju.

Oštriji uslovi smanjili interesovanje kineskih kompanija za ulaganje u Nemačku

Kineski ulagači pokazali su ove godine manji interes za preuzimanje vlasničkih udela u nemačkim kompanijama zbog pooštrenih uslova preuzimanja, nakon izveštaja o kineskoj poslovnoj špijunaži.

“MK Grupa” zainteresovana za preuzimanje 41,7 odsto slovenačke kompanije “Sava”

Srpski biznismen Miodrag Kostić, odnosno njegova MK Grupa, zainteresovan je za preuzimanje 41,7 posto udela u slovenačkoj kompaniji "Sava".

Nikola Božinović: Dobre kompanije se ne prodaju, dobre kompanije se kupuju

Nisam bio čovek koji bi moljakao da nas neko kupi. Važna stvar bile su mi namere “Nutanix”-a. Oni imaju viziju da ovde naprave svoj treći globalni hab, posle Silicijumske doline i Indije, da se zaposli nekoliko stotina ljudi, izjavio je Nikola Božinović, koji je prodao svoju kompaniju “Frame” za skoro dvesta miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!