Vesti dana | Predstavljamo

KUĆA DOBRIH VESTI: Jеdanaеst godina pozitivnih priča o dobroti, vrеdnostima i dobročinitеljima

Portal “Kuća dobrih vеsti” slavi jеdanaеst godina postojanja. Posebno napominju da su se na intеrnеt vеbu pojavili upravo na dan Usеkovanja Svеtog Jovana Krstitеlja, kao nеka protivtеža u svеmiru, jеr cеo svеt ovaj datum povеzujе sa lošom vеšću i rušеnju kula Bliznakinja u Njujorku.

Srpski gejmeri privukli veliku pažnju u Kelnu

Devet gejmerskih kompanija iz Srbije koje u organizaciji Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, prvi put organizovano učestvuju na najvećem svetskom gejming sajmu u Kelnu, GAMESCOM, od 23. do 27. avgusta, privukle su veliku pažnju međunarodne poslovne javnosti i posetilaca.

Čak 46% domaćinstava u Evropi ima ljubimca: Statistika otkriva porast broja vlasnika četvoronožnih prijatelja

Prema najnovijem izveštaju FEDIAF-a, Evropske federacije za industriju hrane za kućne ljubimce, broj domaćinstava koja brinu o ljubimcima u Evropi porastao je za 5,1% u poslednjoj godini. Ovi podaci otkrivaju da sada u Evropi postoji čak 91 milion domova u kojima žive četvoronožni prijatelji.

SVETSKE VESLAČKE VELESILE STIŽU U BEOGRAD

Svetsko prvenstvo u veslanju je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Takmičenje je kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Magija japanske muzike još jednom opčinila beogradsku publiku

Publika u Kolarcu pozdravila je gromoglasnim aplauzom virtuozno izvođenje talentovanog japanskog pijaniste Tempeija Nakamure. Izuzetni Tempei je svojim jedinstvenim umetničkim izrazom još jednom uspeo da oduševi Beograd svojom energijom i približi čari japanske muzike ovdašnjoj publici.

Beogradska filharmonija obeležava 100 godina postojanja

U Kolarčevoj zadužbini održan je Gala koncert povodom 100 Beogradske filharmonije koji je predvodio dirigent Zubin Mehta.

TRČI ZA DOSTOJANSTVO - EKO Serbia se pridružila akciji prikupljanja pomoći za onkološke pacijente

Zaposleni u kompaniji EKO Serbia, pridružili su se BELhospice timu na 36. Beogradskom maratonu, u Trci zadovoljstva pod sloganom #Trči za dostojanstvo.

Zeleni hoteli u Beču

Glavni grad Austrije kao deklarisani zeleni grad raspolaže modernim i održivim hotelima. Neki od njih upadaju odmah u oči zelenom fasadom dok su drugi zahvaljujući eko-tehnologiji unutar samih hotela postali pravi samosnabdevači.

Predstavljeni rezultati rada AmCham-a i izabrani novi članovi Upravnog Odbora

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Igor Lončarević, iz kompanije KPMG izabran je na poziciji sekretara blagajnika, dok je Marko Martinović, PepsiCo, izabran na poziciji člana Upravnog odbora.

Različitosti su ispoštovane

Agenda, teme, sadržaj, učesnici književne večeri koja je održana u 27.01.2023. u Delfi knjižari SKC u potpunosti opravdava naziv "Poštujmo različitosti".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!