Vesti dana | Predstavljamo

ODRŽANA SEDAMNAESTA DODELA VIRTUS NAGRADA ZA FILANTROPIJU - Od dobrog dela do velikog uticaja

Trag fondacija još jednom je stavila u centar pažnje šampione davanja, ponosno objavljujući dobitnike prestižne VIRTUS nagrade za filantropiju po 17. put zaredom. Ovi izuzetni pojedinci, kompanije i preduzeća posvetili su se unapređenju svojih zajednica kroz davanje, inspirišući brojne druge da krenu njihovim altruističkim stopama.

ODRŽANA GENERALNA SKUPŠTINA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) održala je sinoć redovnu godišnju Generalnu skupštinu na kojoj su usvojeni izveštaj o aktivnostima i finansijski izveštaj za 2023. godinu i predlog budžeta za 2024. godinu.

KUĆA DOBRIH VESTI: Jеdanaеst godina pozitivnih priča o dobroti, vrеdnostima i dobročinitеljima

Portal “Kuća dobrih vеsti” slavi jеdanaеst godina postojanja. Posebno napominju da su se na intеrnеt vеbu pojavili upravo na dan Usеkovanja Svеtog Jovana Krstitеlja, kao nеka protivtеža u svеmiru, jеr cеo svеt ovaj datum povеzujе sa lošom vеšću i rušеnju kula Bliznakinja u Njujorku.

Srpski gejmeri privukli veliku pažnju u Kelnu

Devet gejmerskih kompanija iz Srbije koje u organizaciji Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, prvi put organizovano učestvuju na najvećem svetskom gejming sajmu u Kelnu, GAMESCOM, od 23. do 27. avgusta, privukle su veliku pažnju međunarodne poslovne javnosti i posetilaca.

Čak 46% domaćinstava u Evropi ima ljubimca: Statistika otkriva porast broja vlasnika četvoronožnih prijatelja

Prema najnovijem izveštaju FEDIAF-a, Evropske federacije za industriju hrane za kućne ljubimce, broj domaćinstava koja brinu o ljubimcima u Evropi porastao je za 5,1% u poslednjoj godini. Ovi podaci otkrivaju da sada u Evropi postoji čak 91 milion domova u kojima žive četvoronožni prijatelji.

SVETSKE VESLAČKE VELESILE STIŽU U BEOGRAD

Svetsko prvenstvo u veslanju je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Takmičenje je kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Magija japanske muzike još jednom opčinila beogradsku publiku

Publika u Kolarcu pozdravila je gromoglasnim aplauzom virtuozno izvođenje talentovanog japanskog pijaniste Tempeija Nakamure. Izuzetni Tempei je svojim jedinstvenim umetničkim izrazom još jednom uspeo da oduševi Beograd svojom energijom i približi čari japanske muzike ovdašnjoj publici.

Beogradska filharmonija obeležava 100 godina postojanja

U Kolarčevoj zadužbini održan je Gala koncert povodom 100 Beogradske filharmonije koji je predvodio dirigent Zubin Mehta.

TRČI ZA DOSTOJANSTVO - EKO Serbia se pridružila akciji prikupljanja pomoći za onkološke pacijente

Zaposleni u kompaniji EKO Serbia, pridružili su se BELhospice timu na 36. Beogradskom maratonu, u Trci zadovoljstva pod sloganom #Trči za dostojanstvo.

Zeleni hoteli u Beču

Glavni grad Austrije kao deklarisani zeleni grad raspolaže modernim i održivim hotelima. Neki od njih upadaju odmah u oči zelenom fasadom dok su drugi zahvaljujući eko-tehnologiji unutar samih hotela postali pravi samosnabdevači.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!