Vesti dana | Obrazovanje i posao

Održana druga internacionalna konferencija “Prodaja i prodajni kontroling”

U organizaciji konsultantske kuće Casa Forte, u hybridnom modu, u Privrednoj komori Srbije i online, 28. juna 2022. godine je održana druga internacionalna konferencija “Prodaja i prodajni kontroling”.

Druga internacionalna kontroling konferencija održava se 6. maja

Druga internacionalna kontroling konferencija u organizaciji Controlling Business Centar, Severna Makedonija, bavi se izveštavanjem i komunikacijom u kontrolingu, a Casa Forte je i ove godine partner za Srbiju.

Oko 500 kompanija spremno da se uključi u dualni model obrazovanja

Gotovo 500 kompanija u Srbiji podnelo je zahtev da se uključi u model dualnog obrazovanja u narednoj školskoj godini od čega su 35 procenata nove firme, one koje do sada nisu učestvovale u ovom vidu školovanja đaka kroz rad. Privreda je preko Privredne komore Srbije (PKS) podnela i 878 izjava o spremnosti poslodavaca za organizaciju učenja kroz rad, a ponuđena su mesta za 3.600 novih učenika.

Počele obuke u cilju prevencije širenja COVID-a u turizmu

U Beogradu je ozvaničen početak obuka „Čisto i sigurno“ za osposobljavanje ugostiteljskih i turističkih radnika u primenjivanju epidemioloških mera. Osnovni cilj je da se omogući bezbedan boravak gostiju u hotelima i restoranima širom Srbije. Kroz edukaciju, koja će trajati od februara do juna 2022. godine, proći će preko 8.000 učesnika, što će značajno smanjiti rizik u širenju COVID-19 u objektima koje turisti posećuju.

Sprečavanje negativnih migracija mladih

U okiru programa "Sprečavanje negativnih migracija mladih", pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu i demografiju, Casa Forte je aktivno učestvovala na dva projekta.

Best of South-East ciklus stipendija i ove godine otvoren za studente diplomskih i postdiplomskih studija iz Srbije

Otvoren je novi ciklus stipendija Best of South-East, koji i ove godine realizuju Erste Grupa i Štajermarkiše Šparkase Banka (Steiermärkische Sparkasse) u saradnji sa Univerzitetom u Gracu.

BIZNIS KUP SRBIJE

Valor group i Casa Forte pokreću Biznis Kup Srbije, namenjen privredi, koji će se održati tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine.

Prijavite se za projekat Young Energy Europe 2.0.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) Vas poziva na učešće u projektu Young Energy Europe 2.0. Projekat podrazumeva obuku učesnika u oblastima energetske efikasnosti i optimizacije resursa, kako teorijski tako i kroz praktičnu realizaciju projekata iz ovih oblasti u svojim kompanijama i organizacijama.

Održana internacionalna online konferencija „PRODAJA I PRODAJNI KONTROLING”

Prva internacionalna online konferencija „PRODAJA I PRODAJNI KONTROLING” u organizaciji Casa Forte održana je 28. juna 2021. godine od 10 do 16 časova.

Projektno finansiranje i znanje u upravljanju projektima doprinosi boljem položaju Roma u Srbiji

U okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, nedavno je održana radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!