Vesti dana | Obrazovanje i posao

Moć poverenja - Veliki otvoreni trening za sve koji žele da unaprede poslovne veštine

Alterna International, strateški partner kompanije Brian Tracy Global, organizuje 18. oktobra 2022. godine, veliki otvoreni trening poslovnih veština “Moć poverenja” u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu.

Panevropsko partnerstvo u sedam zemalja - Osnaživanje zajednica kroz omladinu i obrazovanje

UniCredit i Teach For All sa ponosom udružuju snage kako bi unapredili obrazovanje za decu u osnovnom panevropskom partnerstvu koje obuhvata sedam ključnih zemalja UniCredit-a: Austriju, Bugarsku, Nemačku, Italiju, Rumuniju, Slovačku, a partnerstvo će uskoro biti prošireno i na Teach For Serbia, koja radi na tome da se pridruži globalnoj mreži Teach For All u narednim mesecima.

Održana druga internacionalna konferencija “Prodaja i prodajni kontroling”

U organizaciji konsultantske kuće Casa Forte, u hybridnom modu, u Privrednoj komori Srbije i online, 28. juna 2022. godine je održana druga internacionalna konferencija “Prodaja i prodajni kontroling”.

Druga internacionalna kontroling konferencija održava se 6. maja

Druga internacionalna kontroling konferencija u organizaciji Controlling Business Centar, Severna Makedonija, bavi se izveštavanjem i komunikacijom u kontrolingu, a Casa Forte je i ove godine partner za Srbiju.

Oko 500 kompanija spremno da se uključi u dualni model obrazovanja

Gotovo 500 kompanija u Srbiji podnelo je zahtev da se uključi u model dualnog obrazovanja u narednoj školskoj godini od čega su 35 procenata nove firme, one koje do sada nisu učestvovale u ovom vidu školovanja đaka kroz rad. Privreda je preko Privredne komore Srbije (PKS) podnela i 878 izjava o spremnosti poslodavaca za organizaciju učenja kroz rad, a ponuđena su mesta za 3.600 novih učenika.

Počele obuke u cilju prevencije širenja COVID-a u turizmu

U Beogradu je ozvaničen početak obuka „Čisto i sigurno“ za osposobljavanje ugostiteljskih i turističkih radnika u primenjivanju epidemioloških mera. Osnovni cilj je da se omogući bezbedan boravak gostiju u hotelima i restoranima širom Srbije. Kroz edukaciju, koja će trajati od februara do juna 2022. godine, proći će preko 8.000 učesnika, što će značajno smanjiti rizik u širenju COVID-19 u objektima koje turisti posećuju.

Sprečavanje negativnih migracija mladih

U okiru programa "Sprečavanje negativnih migracija mladih", pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu i demografiju, Casa Forte je aktivno učestvovala na dva projekta.

Best of South-East ciklus stipendija i ove godine otvoren za studente diplomskih i postdiplomskih studija iz Srbije

Otvoren je novi ciklus stipendija Best of South-East, koji i ove godine realizuju Erste Grupa i Štajermarkiše Šparkase Banka (Steiermärkische Sparkasse) u saradnji sa Univerzitetom u Gracu.

BIZNIS KUP SRBIJE

Valor group i Casa Forte pokreću Biznis Kup Srbije, namenjen privredi, koji će se održati tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine.

Prijavite se za projekat Young Energy Europe 2.0.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) Vas poziva na učešće u projektu Young Energy Europe 2.0. Projekat podrazumeva obuku učesnika u oblastima energetske efikasnosti i optimizacije resursa, kako teorijski tako i kroz praktičnu realizaciju projekata iz ovih oblasti u svojim kompanijama i organizacijama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!