Vesti dana | Digitalni marketing

“Facebook” daje bonus od 1.000 dolara svakom zaposlenom

Kompanija “Facebook” će dati po hiljadu dolara bonusa svakom od svojih 45.000 radnika tokom epidemije koronavirusa.

Prošle godine u Srbiji na online oglašavanje potrošeno 37 miliona evra

Od ukupnog oglašavanja na tržištu Srbije, oko petine ide na reklame u online sferi. Na inostranim, razvijenim tržištima digitalni marketning zauzima više od polovine ulaganja.

“Google”-u preti kazna od 4 milijarde dolara zbog sistema praćenja

Grupe potrošača iz sedam evropskih zemalja podnele su pritužbe protiv “Google”-ovog sistema praćenja.

Prihod “Facebooka” veći za 33 odsto, broj korisnika 2,27 milijardi

Podaci o kvartalnim prihodima “Facebook”-a i o rastu broja korisnika razočarali su investitore, u uslovima kada ta kompanija prolazi kroz najizazovniju godinu zbog skandala sa zloupotrebom podataka, zbog "lažnih vesti" i korišćenja te platforme u izborne svrhe.

Radnici “Google”-a protestuju zbog podilaženja cenzorima u Kini

Više od 1.000 zaposlenih u američkoj kompaniji “Google” potpisalo je protestno pismo zbog tajanstvenog plana rukovodstva firme o izradi pretraživača, koji bi bio u skladu s kineskim pravilima o cenzuri.

“Twitter” i “Facebook” izgubili petinu tržišne vrednosti

Kompanije “Twitter” i “Facebook”, koje su među najvećim društvenim mrežama na svetu, izgubile su petinu svoje tržišne vrednosti posle saopštavanja razočaravajućih podataka o porastu korisnika.

“Alphabet” povećao prihode za 26 odsto

Kompanija ”Alphabet” je u proteklom tromesečju ostvarila prihode od 32,7 milijardi dolara, 26 odsto više nego godinu dana ranije, zahvaljujući rastu oglašavanja i jačanju ''cloud'' poslovanja, pri čemu je dobit kompanije veća nego što se očekivalo.

EU kaznila “Google” sa 4,34 milijarde evra

Evropska komisija saopštila je da je sa 4,34 milijarde evra kaznila kompaniju “Google” zbog kršenja antimonopolskih pravila EU.

“Facebook” kažnjen sa pola miliona funti zbog skandala sa “Kembridž analitikom”

“Facebook” se suočava sa prvom novčanom kaznom zbog toga što nije onemogućio firmi “Kembridž analitika” da dođe do informacija sa profila korisnika te društvene mreže.

“Facebook” počinje naplatu mesečne članarine

“Facebook” je najavio da počinje sa pilot projektom čiji je cilj naplaćivanje članstva u grupama na ovoj društvenoj mreži.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!