Vesti dana

Zelena agenda je šansa za razvoj

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je na otvaranju regionalne „Look up“ konferencije na Kopaoniku, da su zelena tranzicija i ulaganje u podizanje ekoloških standarda u našoj zemlji među ključnim prioritetima Vlade Republike Srbije, a strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji i primena Zelene agende za Zapadni Balkan.

Stiže inovacija iz Grand kafe: Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe i donosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde drugde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje - ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa.

Vreme je za dodatno ubrzanje

Dvadeset drugu godinu za redom, svečano je otvorena Sinergija – jedan od najvećih tehnoloških i biznis događaja u regionu. Nakon dva digitalna izdanja konferencije, Sinergija 22 pod sloganom „Speed IT up“ ponovo uživo okuplja lidere digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi i predstavlja najaktuelnije trendove i alate za dodatno ubrzanje digitalizacije u cilju sveobuhvatnog razvoja društva, ekonomije i kvaliteta života pojedinaca.

Na samitu EU za Zapadni Balkan potpredsednica Pavlova potvrdila podršku EIB Global u kontekstu energetske krize

Na samitu Evropske unije za Zapadni Balkan održanom u Tirani, potpredsednica Evropske investicione banke (EIB) Liljana Pavlova potvrdila je pomoć EIB Global u rešavanju hitnih kratkoročnih potreba regiona koje su posledica aktuelne krize.

Prioritet su stabilno snabdevanje energentima, energetska bezbednost i što veća energetska nezavisnost

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na konferenciji Beogradskog ekonomskog foruma naglasila je da su stabilno i sigurno snabdevanje energentima, energetska bezbednost i što veća energetska nezavisnost ključna pitanja cele Evrope i prioritetni zadatak svake vlade.

Kompanija dm uručila je više od 14,4 miliona dinara porodilištu „Narodni front“: Nova oprema za kvalitetnije zbrinjavanje beba

Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju porodilištu GAK „Narodni front“ u vrednosti od 14.436.120 dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, Odeljenje neonatologije dobiće tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri sonde, uređaj za skrining sluha i „ICU monitor“ za zbrinjavanje beba na intenzivnoj nezi u prvim danima nakon rođenja.

eUput, smanjenje lista čekanja i novi lekovi su prioriteti razvoja zdravstva

Osim uvođenja jedinstvenog elektronskog zdravstvenog kartona, naredni korak u digitalizaciji zdravstvenog sistema je povezivanje svih ustanova i lekara specijalista, kroz elektronski uput i elektronski medicinski dosije i olakšavanje pristupa pacijenata lekarima specijalistima.

Zelena deklaracija: PKS partner u transformaciji srpske privrede

Privredna komora Srbije (PKS) pripremila je i objavila Deklaraciju o zelenoj transformaciji srpske privrede, čiji je cilj da podstakne i podrži kompanije u procesu prelaska na cirkularni model poslovanja, uz očuvanje konkurentnosti i efikasnosti, istakao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS.

Održana deveta Međunarodna konferencija FINIZ 2022

Univerzitet Singidunum je bio organizator i domaćin devete po redu Međunarodne naučne konferencije FINIZ, koja je održana 2. decembra, pod nazivom “Poslovna otpornost u svetu koji se menja”.

Dodeljene nagrade pobednicima društveno-odgovorne akcije CCIFS

U bioskopu Cinpelexx u TC Ušće, Francusko-srpska privredna komora CCIFS organizovala je dodelu nagrada i završni događaj velike društveno-odgovorne akcije „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“ koja je realizovana ove jeseni u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!