Vesti dana

Jesen u znaku donacija dm-a: Drogerijski lanac u samo jednom mesecu donirao 10,2 miliona dinara zajednici

Jedna od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji, lanac dm drogerie markt, nastavlja da sprovodi tradicionalne kampanje podrške najrazličitijim društvenim grupama, ali i da pokreće nove poduhvate usmerene na izgradnju srećnije zajednice. Tako je, u roku od samo mesec dana, dm uputio 10,22 miliona dinara različitim udruženjima i organizacijama.

Značajan rast prihoda i profitabilnosti u prvih devet meseci

Uz 9,3 odsto rasta u odnosu na 2020. posebno se ističe organski rast od preko 10 odsto u poređenju sa predpandemijskom, rekordnom 2019. godinom.

AHK ISF EVROPSKA PLATFORMA ZA DOBAVLJAČE

Novonastala situacija na svetskim tržištima zahteva novo usklađivanje dobavljačkih infrastruktura. To se odnosi i na mnoge nemačke kompanije, koje su intenzivirale diversifikaciju svojih dobavljačkih lanaca.

Ako želimo da živimo bolje, moramo živeti održivo

Opasnost po ljude i planetu od politike ekonomskog rasta i potrošačkog načina života prepoznata je decenijama unazad, a Dan održivog razvoja, koji prema definiciji Ujedinjenih nacija podrazumeva razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice, bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje, obeležava se svake četvrte srede u oktobru godinama unazad.

Uskoro konkurs za 2.500 radnih mesta u prosveti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i najavio im da će se u narednom periodu raspisati konkursi za zaposlenje 2.500 ljudi na neodređeno.

Kovid sertifikat: Sva testiranja trenutno samo u državnim laboratorijama, testiranja ispred ugostiteljskih objekata nisu moguća

Kontrola kovid digitalnih sertifikata u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa počela je u subotu, 23. oktobra 2021. godine, dok će novčano kažnjavanje pravnih lica i građana početi od večeras. Kako bi bile uklonjene sve nedoumice, Vlada Srbije još jednom podseća građane na pravila i procedure u vezi sa kovid sertifikatima.

Nigerija prva u Africi uvela digitalnu valutu

Nigerija je postala prva zemlja u Africi koja je uvela digitalnu valutu – eNairu.

Mask bogatiji za 36 milijardi dolara

Bogatstvo vlasnika kompanije "Tesla", Ilona Maska, skočilo je za samo jedan dan 36 milijardi dolara.

Američka WTI nafta dostigla 85 dolara

Cene naftnih fjučersa su ojačale na trgovanju, poduprte procenama da će globalna ponuda i dalje ostati nedovoljna.

Srbija prvi put deponuje seme poljoprivrednih biljaka u Svetski trezor na Svalbardu

Srbija prvi put deponuje seme poljoprivrednih biljaka u Svetski trezor na Svalbardu, arhipelag u Arktičkom okeanu, objavila je ambasada Srbije u Norveškoj.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!