Vesti dana

Dodeljen Orden za zasluge Eriku Blanštetu

U Ambasadi Francuske u Srbiji u petak 24. juna ambasador Pjer Košar (Pierre Cochard) je dodelio Nacionalni orden za zasluge Eriku Blanštetu (Eric Blanchetête) u rangu viteza.

Novo istraživanje preduzeća koje su sprovele EIB, EBRD i SB: Da li su preduzeća na Zapadnom Balkanu pripremljena za još jednu krizu?

Ruska invazija na Ukrajinu i ekonomska kriza dogodili su se upravo u vreme kada se Zapadni Balkan oporavljao od šoka izazvanog kovidom-19.

Podsticaji i širenje svesti ključ za manje otpada od hrane na deponijama

Nedostatak podsticajnih sredstava, nivo znanja i zainteresovanosti preduzeća i zdravstvenih ustanova su tri glavne prepreke odgovornom upravljanju otpadom od hrane, po mišljenju više od 80% ispitanika koji dolaze iz ovih sektora.

Otvoren u Beogradu salon nameštaja EVDEMA Nova investicija Turske u Srbiju

Otvoren je ekskluzivni salon nameštaja u Beogradu EVDEMA, u Višnjičkoj 29, što predstavlja novu investiciju Turske u Republici Srbiji.

Koncert francusko-srpske šansonjerke Barbare Pravi u Beogradu

Barbara Pravi, najaktuelnija zvezda savremene francuske šansone, dolazi u Srbiju, zemlju svojih predaka, i održaće koncert u okviru BELEF-a, u Botaničkoj bašti, 28. juna 2022, sa početkom u 21 sat.

Pale cene nafte

Cene nafte pale su za više od šest dolara nakon zahteva američkog predsednika Džozefa Bajdena da se ublaži rast cene goriva.

IEA: Očekuje se da će globalne investicije u ugalj ove godine biti veće za 10 odsto

Globalne investicije u energiju su na putu da skoče za više od 8 odsto u 2022. i da dostignu 2,4 biliona dolara, pri čemu će osetno porasti ulaganja u lanac snabdevanja ugljem, objavila je Međunarodna agencija za energiju (IEA).

L’ORÉAL otkriva budućnost lepote koju pokreće tehnologija

Na najvećoj evropskoj tehnološkoj konferenciji i izložbi Viva Technology (Viva Tech, 15 - 18 Jul) 2022, L’Oréal će predstaviti svoju viziju budućnosti lepote. Svojim najnovijim tehnološkim rešenjima, lider industrije vodi nas kroz istraživanje Web 3.0 i metaverzuma lepote, u kojem brendovi L’Oréal portfolija predvode nova, impresivna iskustva nege i lepote, zasnovana na tehnološkim inovacijama.

RWE i Commerzbank zajedno u projektu izgradnje vetroelektrane

U vreme energetske krize, nemačka energetska kompanija RWE i Commerzbank udružuju se u projektu izgradnje vetroelektrane na moru kapaciteta približno jednog gigavata.

Inflacija u Velikoj Britaniji najveća u poslednjih 40 godina

Rast cena hrane gurnuo je inflaciju u Velikoj Britaniji na nov 40-godišnji rekord u maju od 9,1 posto na godišnjem nivou, pokazali su zvanični podaci.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!