Vesti dana

Od 10. maja ID kartice za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti

Privredna komora Srbije od ponedeljka, 10. maja, pokreće novu uslugu izdavanja identifikacionih kartica posrednicima u prometu i zakupu nepokretnosti, kako bi se povećala zaštita na tom tržištu i unapredilo poštovanje pravila struke i etičnosti u poslovanju.

Počeli prijemni ispiti za specijalizovane gimnazije i odeljenja

Prijemni ispiti za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja su počeli.

Raspisan konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“

Ministarstvo kulture i informisanja je raspisalo konkurs za izbor Prestonice kulture Srbije 2023. godine, čiji je cilj podizanje kvaliteta kulturnog života jedinice lokalne samouprave, pokretanje kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture ali i pokretanje novih i savremenih institucija.

Kompanija dm donirala robu od milion dinara ustanovama u Novom Sadu

Najveći drogerijski lanac u Evropi nastavio je sa ekspanzijom na domaćem tržištu otvaranjem nove dm drogerije u Novom Sadu na adresi Anđe Ranković br. 7, koja je ujedno i 109. dm prodavnica u našoj zemlji. Pored toga, grad je dobio i renoviranu dm drogeriju koja se nalazi u tržnom centru New Nork na Bulevaru Mihajla Pupina br. 2. Otvaranje ovih drogerija pratile su tradicionalne donacije kompanije, a tom prilikom dm je donirao robu ukupne vrednosti od milion dinara dvema ustanovama u Novom Sadu.

Oporavak nemačke automobilske industrije

Podaci pokazuju da se poslovanje nemačkih proizvođača automobila i njihovih dobavljača znatno poboljšalo u aprilu u odnosu na prethodni mesec.

Priprema se prodaja dela naftnog giganta “Saudi Aramco”

Veliki kineski investitori pregovaraju sa vlastima u Rijadu o kupovini udela u Saudi Aramku, koji se priprema za prodaju još oko 1,0 posto vlasništva u saudijskom državnom naftnom gigantu stranim investitorima. Inače, saudijska vlada poseduje više od 98 procenata akcija.

Finansijski rezultati “Pfizer”-a premašili sva očekivanja analitičara

Poslovni rezultati američke farmaceutske kuće “Pfizer” za prvi kvartal 2021. prevazišli su sva očekivanja Vol strita.

Poreski kalendar za maj

Poreska uprava je objavila poreski kalendar za maj 2021. godine.

Od 1.maja građani će dobijati digitalne kovid sertifikate

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vakcinisani građani Srbije od subote, 1. maja, dobijati digitalne kovid sertifikate.

Praznično radno vreme ako idete u kupovinu

Zbog uskršnjih praznika prodavnice su izmenile radno vreme.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!