Vesti dana

Otkrivanje Beograda kroz savremenu umetnost! - Art Weekend Belgrade 2024

Četvrti po redu Art Weekend Belgrade (AWB) održava se od 6. do 16. juna 2024. godine. Organizovan od strane Kulturnog Fronta i KC Grada, ovaj događaj ima za cilj da podrži i promoviše domaću kreativnu scenu, kao i da omogući umetnicima iz Srbije da se povežu i sarađuju sa internacionalnim umetnicima i kustosima.

Nofar Energy postavio kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji

Projekat vredan 25 miliona evra, sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh.

Veštačka inteligencija spašava papagaje Kostarike

U srcu prašuma Kostarike, papagaji zelene are suočavaju se sa opasnim opadanjem populacije i neizvesnom budućnošću zbog gubitka staništa, krijumčarenja i klimatskih promena.

Podzakonska akta kasne, ministarstva izdala više od 600 mišljenja u 2023.

Institucije su se tokom prošle godine najbolje pokazale u ažurnom odgovaranju na upite građana i privrede i u kvalitetnoj pripremi propisa, budući da su sva ministarstva odgovorila na upite privrede putem mejla, kao i da je za 98% zakona rađena i analiza efekata. S druge strane, visoko regulatorno opterećenje privrede i kašnjenje u usvajanju podzakonskih akata ostaju najniže ocenjene komponente Regulatornog indeksa Srbije (RIS), objavio je NALED.

Žigmanov: Kulturna raznolikost prеdstavlja bogatstvo Srbijе

Povodom 21. maja, Svеtskog dana kulturnе raznolikosti za dijalog i razvoj, ministar za ljudska i manjinska prava i društvеni dijalog u Vladi Rеpublikе Srbijе Tomislav Žigmanov izjavio jе da u Rеpublici Srbiji živе brojnе nacionalnе i vеrskе zajеdnicе, tе da njihova kulturna raznolikost prеdstavlja bogatstvo Srbijе.

Wolt objavio treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama

Svakodnevno milioni ljudi širom Evrope koriste aplikacije koje pokreće veštačka inteligencija, što kontinuirano podstiče rasprave o ulozi AI-a i potrebi razumevanja kako on zapravo funkcioniše.

NAGRADE ZA MEDALJU! - EKO Serbia poklanja vernim kupcima atraktivna putovanja

Ukoliko su putovanja vaša strast i volite sport, EKO Serbia je već spremila lepo iznenađenje za vas. Kao ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, kompanija EKO Serbia u okviru nagradne igre poklanja sedmodnevno putovanje na Olimpijske igre u Parizu, koje su glavni sportski događaj ove godine, kao i putovanja na atraktivne destinacije u Srbiji.

Primena ESG kriterijuma izazov, ali i šansa za veću konkurentnost i izvoz

Spremnost kompanija da ulažu u tehnologiju i inovacije za zelenu tranziciju, finansijskog sektora da podrži takve investicije, a nadležnih institucija da ustanove jasne regulatorne smernice za primenu ESG standarda, među ključnim su mehanizmima kako bi se srpska privreda što bolje pripremila za primenu održivih ciljeva i praksi poslovanja, u skladu sa EU standardima. Za Srbiju je važno da prati ESG prakse i regulative, ali i da ih prilagođava domaćoj ekonomiji.

Evropski IDAHOT + Forum 2024

Ministar za ljudska i manjinska prava i društvеni dijalog Tomislav Žigmanov prisustvovao jе, u okviru Evropskog IDAHOT + Foruma 2024, prijеmu u Hagu na visokom nivou koji jе organizovala kraljica Holandijе Maksima.

Digital Day 2024: Revolucija u digitalnom marketingu i oglašavanju

U dinamičnom svetu digitalnog marketinga, Jadranski region postaje centralna tačka za revolucionarne promene koje će oblikovati budućnost industrije. U okviru predstojeće konferencije Digital Day, vodeći stručnjaci i lideri iz oblasti digitalnog oglašavanja okupljaju se kako bi diskutovali o najnovijim trendovima i tehnologijama koje transformišu način na koji brendovi komuniciraju sa potrošačima. Glavne teme panela uključuju evoluciju retail media mreža, uticaj veštačke inteligencije na oglašavanje i budućnost digitalnog marketinga u eri bez kolačića treće strane.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!