Saobraćaj i transport

Velika Britanija zabranila letove “Aeroflot”-a, a Rusija britanskih avio-kompanija

Britanski premijer Boris Džonson najavio je sankcije za više od 100 ruskih pojedinaca i entiteta, a avio-kompanija Aeroflot biće zabranjena u Veliku Britaniju.

"Sveukupno ćemo nametnuti zamrzavanje imovine za više od 100 novih entiteta i pojedinaca, pored stotina koje smo već saopštili", rekao je DŽonson poslanicima.

Kako je precizirao britanski premijer, ovaj paket sankcija odnosi se na sve glavne proizvođače koji podržavaju ruskog predsednika Vladimira Putina.

Istovremeno, kako je rekao Džonson, slične sankcije biće uvedene i Belorusiji, prenosi Dnevnik.

Rusija je zabranila avionima britanskih avio-kompanije da sleću na ruske arodrome i koriste ruski vazdušni prostor. To je saopštila Civilna uprava za avijaciju Rusije.

Britanske sankcije podrazumevaju i da ruskim državljanima neće biti dozvoljeno da imaju depozite veće od 50.000 funti u britanskim bankama, saopštilo je britansko Ministarstvo spoljnih poslova, navodeći detalje svog najnovijeg paketa sankcija.

Prema novim bankarskim ograničenjima svim Rusima biće zabranjeno da imaju značajniju štednju na bankovnim računima u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova u kojem se definiše limit.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!