Projekti

Uskoro počinje celodnevni IKEA festival o boljem životu kod kuće

IKEA festival, koji slavi najbolje od života kod kuće, biće održan u četvrtak, 16. septembra, 24 sata onlajn, dok će deo aktivnosti biti organizovan i u robnoj kući IKEA Beograd.

IKEA slavi najbolje od života kod kuće i tim povodom će organizovati celodnevni virtuelni festival, koji će biti održan u četvrtak, 16. septembra, u više od 50 zemalja u kojima IKEA posluje, i to na stranici kompanije. Svi zainteresovani moći će da zavire u domove svetski poznatih umetnika, dizajnera i kuvara koji će svoje domove, na jedan dan, pretvoriti u virtuelne pozornice. Reč je o potpuno novom konceptu festivala koji otvara vrata stotinama domova i donosi inspiraciju za bolji i održiviji život kod kuće, uz praktične ideje za preuređenje doma.

 

Počevši od 8:00 časova, svakih sat vremena na rasporedu je nova aktivnost. Radoznali će na početku festivala, već od 9:00 časova moći da zavire u otvaranje jedinstvene IKEA robne kuće u Beču koja slavi održivost, te u njoj nema parking mesta za automobile već samo za bicikle, dok je na svim spratovima zgrade posađeno drveće. Tačno u podne vrata svog pariskog studija otvoriće Virgil Abloh, jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice sa kojim je IKEA ranije sarađivala na kolekciji MARKERAD. Svi ljubitelji gejminga će u 15:00 časova moći da pogledaju novu gejming kolekciju, koju će u svom domu predstaviti Sandra Österlund, jedna od najpoznatijih švedskih gejmerki. Ljubitelji brenda IKEA će imati mogućnost da kroz digitalni IKEA muzej putuju kroz vreme i to u terminu koji im najviše odgovara.

„Život kod kuće je tokom prethodne godine dobio potpuno novo značenje za svakoga od nas, a virtuelno povezivanje omogućava nam da zavirimo u mnoge domove širom sveta – da istražimo kako ljudi žive, slaveći individualnost i kreativnost. Naš prvi virtuelni IKEA festival, najveći je festival posvećen životu kod kuće, a posetioci će moći da dožive i jedinstveno iskustvo u robnoj kući IKEA Beograd, koja, uz poštovanje svih epidemioloških mera, takođe nudi deo festivalskog programa“, istakao je Strahinja Urošević, direktor robne kuće IKEA Beograd.  

 

Robna kuća IKEA Beograd je za taj dan pripremila aktivnosti poput porodičnog bioskopa, ali i desetak radionica na kojima posetioci mogu da saznaju kako da ožive stari nameštaj, smanje otpad u kuhinji ili ga korisno upotrebe. Oni koji žele da pokažu svoju kreativniju stranu, imaće prilike da dizajniraju svoju posteljinu ili nauče tehnike aranžiranja cveća, kao i da otkriju zdrave i jednostavne recepte. Sve aktivnosti festivala u robnoj kući IKEA Beograd odvijaće se uz poštovanje svih epidemioloških i bezbednosnih mera, a zbog ograničenog broja mesta na radionicama potrebno je unapred uraditi onlajn prijavu putem obrasca koji je dostupan na stranici sa događajima u robnoj kući.

Program virtuelnog festivala, koji počinje 16. septembra u 8:00, nalazi se na linku. Prijave na virtuelni festival nisu potrebne.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!