Društvo

Uragan Irma odneo 14 života, preti Floridi

Uragan Irma na svom putu ka Floridi usmrtio je do sada 14 osoba i izazvao veliku štetu na karipskim ostrvima.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju izdao je upozorenje za južnu Floridu i arhipelag obližnjih ostrvaca zbog nadolaska uragana Irma, a meteorolozi su sinoć izdali upozorenje za veliki deo Floride, uključujući šire područje Majamija i jezero Okičobi.

Guverner Floride Rik Skot je naredio zatvaranje škola i univerziteta, kao i državnih službi, u celoj državi do ponedeljka.

On je naveo da se stanovnici Floride suočavaju sa "olujom opasnom po život" i da "svaka porodica mora biti spremna na evakuaciju". Prema ranijim najavama, danas bi trebalo da počne obavezna evakuacija oko pola miliona ljudi.

Veruje se da će Irma, praćena vetrovima od 270 kilometara na sat, biti razornija od simbola uništenja na Floridi i do tada "najskupljeg" uragana u američkoj istoriji, uragana Endru iz 1992, koji je uzrokovao smrt 65 ljudi i načinio štetu od, u to vreme, 26,5 milijardi dolara

U Džordžiji je guverner Nejtan Dil naredio evakuaciju šest priobalnih okruga, što obuhvata oko 540.000 ljudi. Asošiejted pres piše da Džordžija nije bila na meti jačeg uragana više od jednog veka.

 

Izvor: N1

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!