Žensko preduzetništvo

Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Udruženje poslovnih žena Srbije po jedanaesti put dodelilo nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po jedanaesti put za redom, dodelilo nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" najboljim preduzetnicama u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Titulu "Žena zmaj", ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovanih iz cele zemlje. U kategoriji "najevropskija ženska firma" nagradu su dobile dve preduzetnice Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća "Bexing" d.o.o. iz beograda i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća "SET" d.o.o. iz Šapca. Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh.

"Iz godine u godinu kandidatkinje za nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kroz ovu nagradu uspeli da učinimo vidljivim doprinos žena razvoju malih i srednjih preduzeća i privrede. Udruženje poslovnih žena Srbije kao reprezentativno udruženje, koje okuplja 900 članica, kroz permanentnu komunikaciju sa preduzetnicama prepoznaje najvažnije potrebe i probleme sa kojima se preduzetnice sreću. Ženska mreža je jaka podrška a sloga i solidarnost koje vladaju u UPZ postale su njegov prepoznatljiv znak u regionu i EU. Uverene da žene širom sveta dele ove vrednosti, pokrenule smo sekciju Međunarodni klub poslovnih žena. Zato pozivamo poslovne žene koje imaju interesovanja za srpsko tržište da nam se pridruže", istakla je Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih predzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Ministarstvo provrede podržava dodelu nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja" jer prepoznaje  da je afirmacija ženskog preduzetništva veoma značajna. Tim povodom je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede izjavila:

"Kao predsednica komisije za dodelu nagrada, veoma sam ponosna kad vidim hrabre žene koje same upravljaju svojim biznisom, koje su uspešne u poslu i sposobne da ruše predrasude. Žensko preduzetništvo je razvojna šansa Srbije i tu šansu ne smemo da propustimo."

Prema njenim rečima, cilj nagrade je da motiviše i ohrabri žene preduzetnice da pokrenu sopstveni biznis, ali i da im pokaže da je uspeh moguć uz trud i rad. Obradović Jovanović je istakla i da se nada da su preduzetnice prepoznale i da koriste programe Ministarstva privrede koje i na taj način doprinosi njihovom razvoju poslovanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!