Saobraćaj i transport

Uber predstavio novu aplikaciju za vozače

Uber je u utorak predstavio novu aplikaciju za svoje vozače koja uključuje praćenje zarade u stvarnom vremenu, u najnovijem pokušaju popularne prevozne usluge da popravi često napete odnose s vozačima.

Novi potez je deo Uber-ovog programa "180 dana promena" pokrenutog u junu prošle godine kako bi se uvažili predlozi vozača, poput davanja napojnica i plaćanja naknade za vreme provedeno u čekanju putnika. Aplikacija će imati i novu oznaku za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj idućoj lokaciji na temelju broja zahteva za vožnju, zajedno s notifikacijom koja im omogućava da vide poruke o tome gde mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Uber je prošle godine najavio niz poboljšanja za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocenjivanje, kao odgovor na višegodišnje žalbe vozača na njihovu zaradu i tretman.

Uber-ovi vozači su nezavisni ugovorni suradnici, a ne zaposleni Ubera, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor, a moraju i sami plaćati održavanje vozila i ostale troškove.

Kompanija, koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu deonica 2019., izgubila je prošle godine 4,5 milijardi dolara i suočena je s oštrom konkurencijom kod kuće u SAD-u i širom Azije, kao i s pritiscima regulatora u Europi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!