Svet građevinarstva-nekretnina

U Srbiji čak 37 hotela u vlasništvu krupnih privrednika

U Srbiji trenutno radi 350 hotela, prošle godine u Beogradu su bila kategorisana 94 hotela, od čega je 49 njih sa četiri zvezdice. Zanimljivo je da poslednjih godina krupni biznismeni sve češće odlučuju da ulažu u hotele.

Poslednji primer je Petar Matijević, “kralj mesa”, koji je pre nekoliko dana kupio beogradski hotel "Slavija luks", sa kojim će imati ukupno šest hotela. Pre njega slično je uradio i jedan drugi "kralj", samo šećera, Miodrag Kostić, koji je vlasnik na Kopaoniku hotela “Grand”, “Anđela” i “Konaci Sunčani vrhovi”. Prošle godine “MK komerc” je postao vlasnik i “Kempinski palasa”, hotela u Portorožu, dok u Beogradu ima hotel "88 Rooms", a pre nekoliko meseci najavio je  otvaranje hotela iz lanca “Šeraton” u Novom Sadu, piše “Danas”.

Vlasnik “Delta holdinga” Miroslav Mišković je prošle godine izgradio hotel “Interkontinental” u Ljubljani, a vlasnik je i nekoliko hotela u Beogradu - hotela “Park”, “Nacional”, kao i “Kraun plaze”, dok je nedavno spisku pridodao i novobeogradski “Holidej In”.

Filip Cepter je kupio hotel “Zvezda 1” u Vrnjačkoj Banji, a vlasnik je beogradskog "Zeptera", smeštenog u strogom centru prestonice, kao i još pet hotela – “Palasa” u Banjaluci, “Drine” u Bajinoj Bašti, “Vile Drina” na Perućcu i “Zepter hotela” u Bosanskoj Dubici.

Mile Dragić je već 12 godina vlasnik čuvene “Moskve” na Terazijama. Poznati proizvođač vojne opreme ima i luksuzni kompleks na Kopaoniku “Klub A”. I vlasnik “Alco grupe” Miroljub Aleksić u svom vlasništvu ima tri hotela: “Izvor” u Aranđelovcu, “Sloboda” u Šapcu i “Master” u Novom Sadu.

Vlasnici modne industrije “Mona”, porodica Momirović, ima hotel “Mona” na Zlatiboru, “Argo” u centru Beograda, a pre dva meseca postavljen je kamen temeljac za još jedan hotel u njihovom lancu - na Dorćolu.

“Kortjard Meriot”, hotel na Trgu republike izgradio je Branislav Grujić, vlasnik “PSP Farman holdinga”, a uskoro se otvara hotel “Hilton”, koji gradi Andrej Jovanović, poznat po tome što je "čipsi" prodao “Pepsiju”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!