Žensko preduzetništvo

U PKS-u formirana Sekcija za žensko preduzetništvo

U Sektoru preduzetništva PKS formirana je Sekcija za žensko preduzetništvo s ciljem daljeg razvoja te oblasti preduzetništva u Srbiji. Sekciju čine počasne i stalne članice. Najvažnije aktivnosti biće usmerene na umrežavanje žena preduzetnica, edukaciju za bolje poslovanje i ostale aspekte uspešne realizacije preduzetnica.

Na prvoj sednici, kojom je predsedavala Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS, odlučeno je da počasne članice Sekcije budu Katarina Obradović - Jovanović, pomoćnica ministra u Ministarstvu za privredu, Lazar Lekić, savetnik ministra zadužen za inovacije tehnološki razvoj, prof. dr Aleksandra Golubović Stojanović  iz Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd, Ljiljana Karaklajić, direktorka kompanije "D express", Dragana Janjić, direktorka "Vinarije Aleksić" i Kosara Dangić, direktorka "Kabinet pivare".

Na sednici su, takođe, izabrani predsednik Sekcije za žensko preduzetništvo Biljana Lazarević i zamenik predsednika Suzana Perić.

 

Biljana Lazarević - Senior consultant u konsultantskoj kuća Casa Forte (www.casaforte.rs) je na listi konsultanata Evropske banke za obnovu i razvoj za program ASB (Advice for Small Businesses) na domaćem tržišti i program IP (International project) u internacionalnom domenu. Ona ima dugogodišnje radno iskustvo u privredi i bankarskom sektoru; u velikim multinacionalnim sistemima i kompanijama koje su pružale usluge uvelikim sistemima; u oblastima veleprodaje, vođenja maloprodajne mreže, nabavke i upravljanja finasijama i kontrolingom. U svom radu ostvarila je saradnju sa partnerima iz preko 15 zemalja (EU, Kina, Rusija, Belorusija, zemlje iz okruženja).

Na prvoj sednici Sekcije za žensko preduzetništvo usvojeni su i dokumenti "Poslovnik o radu" i "Plan rada".

Istaknuto je da će najvažnije aktivnosti u radu Sekcije biti usmerene na umrežavanje žena preduzetnica, edukaciju za bolje poslovanje, informisanje o potencijalnim izvorima finansiranja, aktuelne konkurse, pozive za strukovne inkubatore kao i kontinuirano promovisanje inovativnosti ženskog preduzetništva.
 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!