Svet građevinarstva-nekretnina

U Parizu apartman prodat za 40 miliona evra

Najskuplji apartman na pariskom tržištu nekretnina prodat je za 39 miliona evra neidentifikovanom imućnom industrijalcu koji napušta Britaniju zbog Bregzita.

Nekretnina od 1.000 kvadratnih metara sa 16 soba prodata je za sedam miliona evra više od prethodne najskuplje u Parizu.

Stan iz snova prostire se na tri sprata u građevini iz 18. veka u srcu francuske prestonice. Stanu pripada i bašta od 300 kvadratnih metara, prenosi B92.

Ime kupca je tajna, ali lokalni mediji kažu da je u pitanju evropski industrijalac koji želi da se skrasi u Parizu uoči britanskog razvoda sa Evropskom unijom.

Misteriozni tajkun nije usamljeni slučaj, jer bogataši strahuju da bi njihova imovina mogla da izgubi na vrednosti posle Bregzita i smatraju da je Pariz dobra lokacija za reinvestiranje u nekretnine.

Tako visoka cena za jednu nekretninu retka je u Parizu. Poslednji put je cena iznad 30 miliona evra postignuta 2007. godine kada je ćerka bivšeg predsednika Uzbekistana prijavila da je kupila penthaus od 688 kvadratnih metara za 31 milion evra.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!