Industrija

U Leskovcu otvorena fabrika "Aptiv Packard", posao za 1.100 ljudi

Fabrika “Aptive Packard” za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu, a svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fabrika trenutno zapošljava više od 400 radnika, a plan je da do kraja 2019. ima 1.100 zaposlenih.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik i direktor segmenta za proizvodnju zadužen za region Evrope i Bliskog istoka Ulrih Ajhler i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prema rečima Ajhlera, ovo je drugi proizvodni pogon Aptiva u Srbiji.

“Mi smo globalna tehnološka kompanija. Svet se menja brzim tempom, a Aptiv vodi promenu u mobilnosti. Našim inovacijama dajemo veliki doprinos promenama. Aptiv je lider u autoindustriji više od 100 godina. Sa drugom fabrikom jačamo naše prisustvo širom cele Evrope. Leskovac će blisko sarađivati sa ostalim našim postrojenjima u regionu”, naveo je Ajhler.

On kaže da najnovija tehnologija omogućava značajan rast kompanije.

“Dajmler je izabrao Aptiv za značajnog dobavljača, i mi im se zahvaljujemo na poverenju. Ova nova fabrika će nam pomoći da stvorimo 1.100 novih radnih mesta do kraja 2019. na različitim pozicijama”, istakao je Ajhler.

Engleska kompanija uložila je 25 miliona evra u izgradnju kompleksa površine 30.000 kvadrata na zemljištu površine šest hektara, koji je Grad Leskovac ustupio fabrici, prenosi Blic.

Kako je ranije najavljeno, “Aptive Packard” će u narednom periodu u Leskovcu zaposliti oko 2.000 radnika. Aptiv fabrika u Leskovcu je druga fabrika kompanije Aptiv u Srbiji, a već ima proizvodnu jedinicu u Novom Sadu otvorenu 2015.godine, koja zapošljava oko 3.000 radnika i proizvodi instalacije i module za proizvođače automobila u celoj Evropi.

Sa sedištem u engleskom gradu Gilingemu, kompanija zapošljava više od 147.000 ljudi i ima proizvodne pogone u 45 zemalja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!