Saobraćaj i transport

U avionima “Airbusa" ubuduće udobnije putovanje – spavanje u kabinama

Evropski proizvođač aviona “Airbus”, u saradnji sa francuskom kompanijom “Zodiac Aerospace”, planira da putnicima obezbedi što udobnije putovanje. Oni su kreirali ''putničke module'' koji bi, kako sada stvari stoje, avioprevoznicima mogli biti dostupni 2020. godine.

Kako je saopšteno iz tih kompanija, pomenute module aviokompanije će moći da iznose i unose u avion zavisno od potreba, a kabine, koje će biti smeštene direktno na teretnom prostoru, neće ometati ukrcavanje i prevoz prtljaga i ostalog tereta. Osim kabina za spavanje s krevetima na sprat, skice “Airbusa” i “Zodiac Aerospace”-a predviđaju i prostor za porodicu, poslovne sastanke i medicinsku pomoć, prenosi CNN.

“Ovakav pristup komercijalnim avionskim letovima korak je napred u putničkom komforu. Već smo dobili jako pozitivne komentare nekoliko aviokompanija”, poručio je u saopštenju Geoff Pinner, direktor “Airbus”-ovog kabinskog i teretnog programa.

Cene novih modula za aviokompanije i kasnije za putnike još nisu poznate, ali predviđeno je da će putnici kupovati redovnu kartu za svoje sedište, a zatim će moći dodatno doplatiti za ležaj, po cenama koje će određivati aviokompanija s kojom lete. Pretpostavlja se da je takav komfor namenjen, pre svega, punticima sa dubljim džepom.  

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!