Razvoj

U 2018. godini biće isporučeno oko 133 miliona pametnih satova

Prema istraživanju kompanije IDC, predviđa se rast tržišta pametnih satova u sledećih pet godina i posebno rast zastupljenosti pametnih satova baziranih na Wear OS-u.

Nakon istraživanja o headsetovima za virtualnu i poboljšanu stvarnost, kompanija IDC sada se bavila predviđanjima, koja se tiču pametnih satova.

Tokom 2018. godine isporuke pametnih satova trebale bi rasti za 15,1 odsto i biće isporučeno 132,9 miliona pametnih satova. Kumulativna godišnja stopa rasta (CAGR) će tokom idućih pet godina biti 13,4 odsto, što će značiti da će 2022. godine biti isporučeno 219,4 miliona pametnih satova.

Najpopularniji razlog za nabavku pametnih satova su njihove funkcije vezane za sportske aktivnosti, nakon čega sledi mogućnost plaćanja usluga i primanje poruka.

Vodeći proizvođač pametnih satova tokom 2017. godine bio je Apple s udelom u isporukama od više od 50 odsto, ali u IDC-u predviđaju da bi se ta prednost u budućnosti mogla smanjiti u korist kompanija, kao što su “Fitbit” i “Garmin” i njihovih budućih pametnih satova zasnovanih na operativnom sistemu Wear OS (ranije Android Wear).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!