Industrija

Turska kompanija “Erteks” gradi fabriku u Arilju

Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković najavio je da turska firma “Erteks” izgraditi svoj pogon u ovom gradu, u kome će posao naći oko 400 radnika.

“U Arilje dolazi predstavnik turske kompanije “Erteks” sa kojom je potpisan memorandum o saradnji u junu ove godine. Kompanija se bavi proizvodnjom eko kože i planirano je da u ovoj fabrici zaposli oko 400 radnika”, rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje.

Nedeljković je istakao da je opština obezbedila lokaciju i da je potrebno da se to zemljište sa poljoprivrednog prevede u građevinsko.

Turski investitori očekuju da će se čak 80 odsto celokupne proizvodnje izvoziti na evropsko i rusko tržište, a da mesečni izvoz bude veći od dva miliona evra.

Prilikom potpisivanja memoranduma najavljeno je da će fabriku opremiti najsavremenijom tehnologijom i da će se posebno voditi računa o ekologiji. Osim postojećih, kupljeni su i dodatni filteri za prečišćavanje otpadnih voda koji su čak i iznad standarda Evropske unije. Fabrika će se prostirati na 3.000 metara kvadratnih, na oko dva hektara zemljišta.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!