Razvoj

Trampov sin priznao: Veliki deo porodične imovine došao iz Rusije

Deceniju star citat Trampovog sina, Donalda Trampa Juniora, ponovo je pomenut u novom članku „Njujork Tajmsa“, objavljenom za vikend.

Komentar je dobio novo značenje u toku istrage o nivou Ruskog uticaja na kampanju za predsedničke izbore u SAD-u, održanim 2016. godine.

"Što se tiče priliva sredstava u SAD, veliki deo naših sredstava dolazi iz Rusije", rekao je Donald Tramp Mlađi, na konferenciji za medije 2008. godine i dodao: "Recimo, čak i u poređenju sa projektima u Dubaiju i Njujorku, i dalje najveći deo novca dolazi iz Rusije".

Ovaj komentar mlađeg Trampa je dobio potpuno novo značenje u atmosferi istrage o uticaju Rusije na ishod američkih izbora 2016. godine, podstičući sumnje da je Trampova administracija sarađivala sa Moskvom.

Autor članka, Tomas Fridman dodaje: "Predsednik Tramp je ili kompromitovan od strane Rusa ili je ogromna budala, ili oboje. U svakom slučaju, pokazalo se da on ne može da odbrani Ameriku od pokušaja Rusa da ugroze našu demokratiju".

Podsetimo, u toku je istraga Ministarstva pravde o ruskom uticaju na dešavanja u predsedničkoj kampanji. Pored toga, prošle nedelje je kancelarija specijalnog tužioca Roberta Mjulera podigla optužnicu protiv 13 ruskih državljana i 3 entiteta, koji su pokušali da utiču na predsedničke izbore 2016. godine.

Optužnica je primorala sekretara za štampu Bele kuće, Saru Hakabi Sanders da odgovori na optužbe i pokuša da razjasni situaciju:

"Jasno je da se Rusija mešala u američke izbore", rekla je Sanders na konferenciji za novinare i dodala: „Međutim, mislim da mediji jednu stvar nikako ne mogu da razumeju; predsednik nije rekao da se Rusija nije mešala, već je rekao da njihovo mešanje nije imalo značajan uticaj i posledice. A svakako se taj pokušaj mešanja nije odigrao uz podršku ili pomoć Trampove administracije”, objasnila je ona.

Tramp, koji je više puta ovu istragu nazvao "lovom na veštice", takođe, insistira da nije bilo dogovora između njegove administracije i zvanične Moskve.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!