Trgovina

Todorić: Država je opljačkala “Agrokor”

Osnivač i formalni vlasnik “Agrokora” Ivica Todorić izjavio je da je “Lex Agrokor” naneo ogromnu štetu celoj privredi Hrvatske.

“Lex Agrokor” je donet da bi kompanija bila opljačkana, naveo je Todorić. Prema njegovim rečima,  zakonom, kojim je u aprilu prošle godine hrvatski Sabor  uveo prinudnu upravu u njegovu firmu naneta je ogromna šteta tamošnjoj državi, radnicima, kreditorima i akcionarima ove kompanije.

On je odbio da kaže zašto je onda podneo zahtev za aktiviranje ovog zakona, jer bez njegovog potpisa “Lex Agrokor” ne bi mogao da se primeni. Todorić nije objasnio ni zašto je tog dana  u saopštenju za javnost izjavio : “Navedenu odluku donosim u uverenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenog , partnera, dobavljača, svih drugih akcionara i celokupne privrede”.

Tom prilikom je istakao i da je uprava “Agrokora” s njim na čelu pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (Lex Agrokor).

Sad Todorić kaže da se sada putem bloga morao obratiti javnosti i saopštiti šta se zbiva u koncernu i da je nagodba, koju prinudni upravnik Ante Ramljak sprema, za kreditore “protivustavna, protivzakonita i kriminalna”. Dodao je i to da mu u to vreme ni na kraj pameti nije bilo da bi država napala takvu kompaniju, da je bio nadomak izlaska na Londonskoj berzi i da su mu ruske banke u tome pružale podršku.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!