Agro svet

“Tenis” počinje da radi u Srbiji krajem godine

Nemačka kompanija "Tenis" počeće da radi u Srbiji krajem ove godine, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je rekao da "Tenis" pravo prvenstva zakupa dobija tek prvog novembra ove godine, a do tada će, prema rečima ministra, lokalni poljoprivrednici moći da licitiraju za to zemljište. "Tenis", nemačka kompanija za proizodnju mesa, čiji se dolazak najavljuje već nekoliko godina, u avgustu prošle godine je dobila dozvolu državne komisije za zakup više hiljada hektara državnih oranica u Kikindi i u Zrenjaninu na 30 godina, prenosi N1.

"Pravo prvenstva zakupa za “Tenis” je dato od 1. novembra 2018. godine. Poljoprivrednici na prostoru Zrenjanina i Kikinde će na osnovu licitacije moći da uđu i da tamo obrađuju poljoprivredno zemljište. Tako da sa “Tenisom” nema nikakvih problema, ta investicija će biti realizovana, na tri farme i plus se ide na prerađivačku industriju. Od prvog novembra 2018. godine oni ulaze u investiciju. Tokom proleća 2019. godine kreću sa izgradnjom prve farme, u tri godine treba da budu izgrađene tri farme, i onda na kraju da ide jedna klanica", rekao je Nedimović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!