Razvoj

“Telenor” prodaje posao u Srbiji?

Norveška kompanija “Telenor” potvrdila je da postoji interesovanje za preuzimanje njenog poslovanja u mobilnom sektoru u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj

"Kompanija “Telenor” je dobila nezatražene ponude za preuzimanje njenog portfolija poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi", navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet stranici norveške kompanije.

Iz “Telenora”, koji u Srbiji ima više od tri miliona korisnika, poručuju da bi razmatranje dostavljenih ponuda trebalo da bude završeno do kraja marta, ali i da to neće uticati na njeno poslovanje, klijente i zaposlene.

"Kompanije “Telenora” u regionu CIE imaju snažnu tržišnu poziciju i solidne finansijske rezultate, i u prošloj godini su imale udeo od 9 odsto u ukupnim prihodima Telenor Grupe", navodi se još u saopštenju kompanije.

Bugarski portal "EUScoop" piše da će poslovanje “Telenora” na Balkanu biti prodato za dve milijarde dolara.

Mediji već duže vreme špekulišu sa podatkom da je norveški mobilni gigant u pregovorima sa fondom KKR iz Sjedinjenih Američkih Država o prodaji svog biznisa na Balkanu. “Telenor” u Srbiji posluje još od 2006. godine kada je za 1,5 milijardi evra kupio Mobi063.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!