Projekti

Svečano obeležen početak Francuske nedelje u Srbiji

U Beogradu je u organizaciji Francusko-srpske privredne komore, svečano otvorena Francuska nedelja u Srbiji.

Tom prilikom predstavnicima francuskih i srpskih kompanija obratio se ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, koji je istakao da je francusko-srpska poslovna zajednica motor bilateralnih odnosa dveju zemalja.

"U maju i junu smo organizovali veliki regionalni forum Francuska-Balkan. Sada otvaramo Francusku nedelju sa tradicionalnim Božole vinom", rekao je Mondoloni na otvaranju te manifestacije koja se održava svake treće nedelje u novembru već šestu godinu za redom, a počela je svečanim dočekom mladog francuskog vina Novi Božole.

Prema rečima predsednika Francusko-srpske privredne komore Dragoljuba Damljanovića, ova godina bila najaktivnija godina od kada je komora osnovana u Srbiji.

"Imali smo puno aktivnosti i veliko interesovanje francuskih kompanija za poslovanje u Srbiji, kao i srpskih kompanija za širenje njihovog poslovanja u Francuskoj. Ova godina je bila i godina uspomena. Cela ova priča biće krinusana dolaskom francuskog predsednika početkom decembra, prvi put posle 18 godina", rekao je Damljanović.

Direktorka Francusko-srpske komore Sanja Ivanić je istakla da je tema ovogodišnje Francuske nedelje "Digitalne uspomene", jer je namera da se sjedine dve važne teme, digitalizacija i obeležavanje 100 godina od završeteka Prvog svetskog rata.

Cilj Francuske nedelje, koja će trajati do 22. novembra, jeste promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije.

Tokom Francuske nedelje biće organizovan edukativni kamp za srednjoškolce i studente Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta, gastronomska radionica, biće održana i projekcija filma "Kapetan konan", koji je podsetnik na francusko-srpsko prijateljstvo, kao i Online sajam zapošljavanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!