Industrija

Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama

Predstavnici srpskog tekstilnog sektora - proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom „Etalon Centar“ i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne preko milion evra.

Nakon  bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima „Etalon Centra“ koje je organizovala Privredna komora Srbije, naše tri kompanije „KS sistem“, „Leon“ i „Tigar obuća“ potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni.

„Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila, i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moski. 

Grupa kompanija „Etalon Centar“, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme  zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić.

„Etalon Centar“ mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i  poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju. Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

„Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u  najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“ ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Ruski partneri iz tekstilnog sektora takođe su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!