Razvoj

Stigao redizajnirani Gmail

Google je ranije ovog meseca objavio da će revidirati dizajn Gmail-a za desktop, i da će obuhvatiti ne samo korisnički interfejs nego će doneti i brojne nove opcije i mogućnosti koje će korisnicima olakšati rad i više ga približiti svojoj Android verziji. 

Novi Gmail neće odmah biti dostupan svakom od 1,4 milijarde korisnika, prvi će ga dobiti poslovni korisnici G Suite paketa, a nakon toga i svi ostali.
Međutim, svi znatiželjni privatni korisnici moći će i pre službenog prelaska na novi dizajn da isprobaju redizajnirani Gmail: u gornjem desnom uglu potrebno je odabrati Settings i videti da li je aktivirana opcija „Try the new Gmail“.

Moguće je da vam ova opcija još nije dostupna, ali u narednim danima bi trebalo da se pojavi. Kao što smo već pisali, tu će biti „poverljivi način rada“ (Confidential mode) kojim će biti moguće zabraniti prosleđivanje, ispisivanje i kopiranje sadržaja poruka. Veštačka inteligencija će pomagati pametnim obaveštenjima, podsetnicima i automatizovanim odgovorima za snalaženje i rešavanje gužve u inbox-u.

Kako bi se sačuvala privatnost određenih sadržaja, svim mail-ovima poslatim iz novog redizajniranog Gmail-a na drugi biće moguće uključiti opciju „samouništenja“ nakon određenog vremena. U slučajevima kada primaoc nije na Gmail-u, umesto mail-a dobiće link na poruku koja je poslata u „poverljivom“ načinu rada.

Uz svaki naslov poruke, kada preko njega pređete mišem, pojaviće se novi brzi meni koji će nuditi opcije poput snooze maila, brisanja, arhiviranja i sličnih akcija. Pametni odgovori su prošle godine debitovali na Android aplikaciji, a sada prelaze na desktop verziju. Ova opcija funkcioniše na isti način kao i na Android-u, dajući vam nekoliko opcija za odgovore na na osnovu sadržaja pristigle pošte.

Google će takođe započeti sa implemetiranjem phishing upozorenja u okviru mejlova, prikazujući obojene banere na vrhu e-pošte u crvenoj, žutoj ili sivoj boji na osnovu percipiranog faktora rizika. Gmail imao ove opcije već neko vreme, ali Jacob Bank šef proizvoda u Google-u je rekao da će ih na ovaj način više isticati na vrhu poruka kako bi bolje informisali korisnike o riziku.

 
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!