Omladinsko preduzetništvo

Startapi iz Srbije na sajmu investitora u Insbruku

Dva studentska tima iz Srbije pozvana su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u Insbruku.

Dva studentska tima, koja su završila tromesečni besplatan program u Startup centru Ekonomskog fakulteta, pozvani su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u austrijskom skijalištu Insbruk.

Studenti, koji su svoje projekte razvijali prethodnih 90 dana, predstaviće se na ovom događaju potencijalnim ulagačima na vrlo neobičan način – na skijama.

Kako navode iz Startup centra Ekonomskog fakulteta, tim Auxesia, koji čine student Ekonomskog fakulteta Nikola Batić i studenti ETF-a Vuk Pajović i Miloš Vujadinović, razvio je uređaj koji omogućava jednostavnu komunikaciju tokom bavljenja sportovima kao što su skijanje, alpinizam, mauntin bajk.

Drugi tim - Bikeseeing, u kojem su studenti Ekonomskog fakulteta, ETF-a i Učiteljskog fakulteta, Boris Lojaničić, Dimitrije Stojanović, Marko Klać, Nikola Krivačević i Ilijana Drača, predstaviće biznismenima platformu koja spaja bicikliste i turiste, nudeći uzbudljiv, avanturistički i efikasan vid obilaska novih gradova putem bicikla uz pomoć vodiča.

Studentski timovi su u Startap centru imali priliku da nauče kako da realizuju svoje ideje, odnosno kako da naprave svoju kompaniju - od validiranja ideje, upoznavanja sa potencijalnim kupcima i tržištem, do razvijanja minimalnog proizvoda i strategija brzog izlaska na tržište. U toku ovog procesa su razvili i testirali svoj proizvod ili uslugu i kreirali početni biznis model i strategiju rasta kompanije.

Oba tima će početkom marta pokušati da pridobiju potencijalne investitore na ski stazi, dok se voze žičarom na neki od planinskih vrhova poznatog skijališta.

Inače, Startup centar na Ekonomskom fakultetu raspisao je konkurs za drugu generaciju polaznika besplatnog mentorskog programa. Rok za prijave je 20. februar, a možete se prijaviti OVDE.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!