Proizvodnja hrane i pića

„Starbucks” ove godine otvara lokal u Srbiji

AmRest Holdings SE, najveći operater restorana u centralnoj Evropi, najavio je da planira da otvori “Starbucks” lokale u Srbiji, a prvi se očekuje u Beogradu u toku ove godine.

"Prvi “Starbucks” lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater “Starbucks” kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal", navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsednik za “Starbucks” u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi "jedinstveno Starbucks iskustvo".

"Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast", rekao je Mularuk, prenosi Beta.

Kompanija Amrest, koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 “Starbucks” kafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

“Starbucks”, koji je osnovan 1971. godine u Sijetlu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!