Proizvodnja hrane i pića

“Starbucks” će zatvoriti 8.000 kafića

Američki lanac kafića „Starbucks“ odlučio je da zatvori sve svoje kafiće u Sjedinjenim Državama 29. maja poslepodne radi obuke radnika protiv rasizma, nakon što je hapšenje dvojice Afroamerikanaca u jednom njihovom lokalu izazvalo talas ogorčenja.

Korporacija time želi da sačuva svoj ugled, na koji je veliku senku bacio incident, koji se dogodio u Filadelfiji prošle nedelje.
Događaj je snimila jedna mušterija, a snimak se tokom vikenda proširio Twitterom. Na snimku se vidi hapšenje dvojice Afroamerikanaca, iako su bili mirni i nisu učinili nikakav prekršaj. Video snimak je izazvao velike kritike i kreiranje hashtaga #boycottstarbucks.

Policija je bila pozvana na mesto događaja, jer dvojica muškaraca nisu ništa naručili. Jednostavno su čekali prijatelja, rekao je njihov advokat.

"Starbucks će zatvoriti više od 8.000 kafića u Sjedinjenim Državama 29. maja poslepodne i organizovati obuku za zaposlene kako bi se sprečila diskriminacija u našim lokalima", objavila je kompanija.

Obuka će biti organizovana za 175.000 radnika širom zemlje, uključujući administrativne i komercijalne službe. Ubuduće će to biti deo uobičajene obuke novih radnika.

Cilj je razbijanje rasističkih predrasuda, sprečavanje diskriminacije i osiguranje da se svi ljudi u „Starbucks“-ovim kafićima osećaju sigurno i dobrodošlo, ističe kompanija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!