Industrija

“Štada” širi poslovanje u Ukrajini, preuzima “Biofarmu”

Nemački proizvođač generičkih lekova i zdravstvenih proizvoda “Štada grupa” saopštila je da kupuje kompaniju “Biofarma”.

Ova akvizicija uključuje i proizvodne objekte u gradu Bila Cerkva, u oblasti Kijeva. Akcionari “Biofarme” zadržaće poslovanje s plazmom i fokusiraće se na razvoj kako u Ukrajini tako i u inostranstvu.

Akvizicija podleže uobičajenim prethodnim uslovima, uključujući odobrenje spajanja u Ukrajini, a završna faza se očekuje u decembru 2019. godine. Ovom akvizicijom “Štada” je izvršila jedno od najvećih finansijskih ulaganja u ukrajinski farmaceutski sektor do sada i jedno od najvećih inostranih ulaganja u skorije vreme u ovoj zemlji, prenosi B92.

Štefan Vagner, izvršni potpredsednik za evropska tržišta u “Štadi”, kaže da je “Štadina” akvizicija farmaceutskog poslovanja kompanije “Biofarma” logičan korak strategije rasta u Evropi.

"Biofarma je vodeća farmaceutska kompanija osnovana pre više od 100 godina i rapidno se širila od 2014. godine izgradnjom dva savremena, GMP-sertifikovana pogona u gradu Bila Cerkva", izjavio je Konstantin Jefimenko, “Biofarmin” partner suvlasnik s pravom upravljanja.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!